fbpx
Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Behandeling van acne

Acne is een vervelende huidaandoening. Je kunt denken aan mee-eters, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Naast dat het er vaak niet zo fraai uitziet, kan het voor klachten zorgen. Denk aan een geïrriteerde, pijnlijke en trekkerige huid. De neiging tot het uitdrukken of camoufleren van deze oneffenheden is groot, maar het maakt de situatie vaak helaas enkel erger. Er kunnen littekens en vlekjes ontstaan. Professionele acnebehandeling door een huidtherapeut kan van jong tot volwassene een uitkomst bieden.


Acne gezicht

acne acnebehandeling acnetherapie

Acne verminderen met acnebehandelingen

Voorafgaand aan de eerste acnebehandeling zal er een intakegesprek plaatsvinden. Samen bekijken we wat er precies aan de hand is met de huid. Vervolgens krijg je uitleg en advies over de behandelmogelijkheden.
De behandeling van acne is gericht op het in balans brengen van de huid. Naast acnetherapie door de huidtherapeut, spelen thuisadviezen een grote rol. Er kan samengewerkt worden met de huisarts of dermatoloog als dat nodig is.
 

Wat is het resultaat op acne met acnebehandelingen?

 De bacteriegroei die zorgt voor acne wordt ingedamd
 Dode huidcellen die de huid afsluiten worden verwijderd
  Balans tussen droog en vet (talgproductie)
 De huid verliest minder vocht, voelt prettiger aan
 Littekens en verkleuringen worden verminderd
 Huidproducten worden beter opgenomen door de huid

Huidtherapeutische behandeling van acne kan bestaan uit (een combinatie) van:

  • Dieptereiniging: de huid wordt gereinigd en mee-eters en puistjes worden geleegd
  • Peelings: een peeling op basis van zuren uit fruit, melk, suikers of azijn kan de huid oppervlakkig tot diep behandelen
  • Microdermabrasie: een mechanische peeling ter vermindering van talg, littekens en betere opname van producten of peelings
  • Micro-needling: de naaldjes van de dermapen stimuleren de huid vanuit de diepte waardoor diepere acnelittekens verminderen en de huid gezonder wordt
  • Productadvies: correct gebruik van huidverzorgingsproducten kan soms al een wereld van verschil maken!
  • Thuisadviezen: je krijgt gericht advies omdat het bij de behandeling van acne een grote rol kan spelen hoe je met je huid omgaat

 

BASIS ACNEBEHANDELING * Prijs
Dieptereiniging 30 minuten (vanaf)** € 43
Dieptereiniging + milde peeling (DermaQuest / Eminence)*** 30 minuten (vanaf)** € 63

 
 

ADVANCED ACNEBEHANDELING * Prijs
Skin Tech Easy Droxy Peel (medium diep) 30 minuten € 125
Skin Tech Easy TCA Peel (diep) 30 minuten € 175
Microdermabrasie vanaf € 43
Micro-needling (Dermapen) vanaf € 75
Behandeling grote oppervlakten (bijv. rug) € 20 extra

 

* Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit omdat zorgverzekeraars acnetherapie vaak gedeeltelijk of geheel vergoeden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie en voorwaarden. Bekijk hier een overzicht van vergoedingen bij acne.

** Indien er meer tijd nodig is, dan wordt de prijs herberekend of een vervolgafspraak ingepland.

*** Peelings variëren van sterkte en zijn elk gericht op verschillende indicaties (zoals acne, acnelittekens en/of pigmentvlekken). De mildste is een korte, zeer oppervlakkige peeling die toepasbaar is ter ondersteuning van de dieptereiniging of ter voorbereiding van de huid op intensievere peelings.

Als blijkt dat de huid intensievere behandeling nodig heeft, kan er een andere peelingvorm ingezet worden. Ze kunnen na de dieptereiniging of losstaand daarvan worden uitgevoerd.

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden