Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat is camouflagetherapie precies?

Camouflagetherapie is geen genezende therapie, maar wordt toegepast om aandoeningen minder op te laten vallen. Denk hierbij aan vaatstoornissen zoals een wijnvlek (naevus flammeus), haarvaatjes (teleangiëctasieën) en een hemangioom. Pigmentstoornissen zoals een zwangerschapsmasker (melasma of chloasma), sproetjes (epheliden), vitiligo en andere hypo- hyperpigmentaties. Ook kan camouflagecrème en -gel toegepast worden bij acne, rosacea, littekens en tatoeages of ter vervanging van je foundation. De camouflageproducten waar Huidtotaal gebruik van maakt (bijvoorbeeld DermaColor) zijn klinisch getest, hypo-allergeen, geschikt voor alle huidtypes en eenvoudig aan te brengen. Het fijne van camouflageproducten is dat deze op elk gewenst moment gebruikt kunnen worden.
 


Hoe wordt camouflagetherapie uitgevoerd?

Allereerst zal er een camouflagetherapie lycogelintakegesprek plaatsvinden.Camouflagetherapie Huidtherapie Arnhem
Tijdens deze afspraak zal je klacht
besproken worden en wordt de huid zo nodig bekeken. Aan de hand van deze informatie wordt gekeken of camouflagetherapie inderdaad een geschikte methode voor je is, of dat er een andere behandelmethode (aanvullend) toegepast kan worden. Als je in aanmerking komt voor camouflagetherapie zullen er één of twee afspraken plaatsvinden. Tijdens de eerste afspraak zal er samen met de huidtherapeut een kleur gezocht worden die het best past bij je huidkleur en waar je zelf tevreden mee bent. Door de grote verscheidenheid aan natuurlijke huidkleuren is het vrijwel altijd mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Daarbij geldt wel dat het camouflageproduct op de juiste manier toegepast wordt. Daarom krijg je uitleg en instructies voor het aanbrengen van de camouflagecrème of -gel. Ook is het mogelijk om het aanbrengen, fixeren en verwijderen samen een keer te oefenen. Hiervoor kan dan een tweede afspraak gemaakt worden.

 
 

Duur Prijs
Intake 15-30 minuten gratis
Eerste afspraak camouflagetherapie (kleurkeuze, papieren en mondelinge instructies) 30 minuten € 46*
Tweede afspraak (oefenen aanbrengen, fixeren en verwijderen) 30 minuten € 46*
Camouflageproducten - prijs is afhankelijk van de gekozen producten*

 
*Camouflagetherapie wordt door veel zorgverzekeraars voor een groot deel of helemaal vergoed bij een aanvullende verzekering. Dit wordt dan vergoed zonder dat het ten koste gaat van het eigen risico. Informeer zelf naar polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van vergoedingen voor camouflagetherapie.

 
In geval van acne, acnelittekens en hyperpigmentatie, zoals pigmentvlekken en een zwangerschapsmasker, kunnen er soms aanvullend peelings uitgevoerd worden. Hier krijg je uiteraard advies over tijdens het bezoek aan de huidtherapeut.

 
 

Maak een afspraak voor camouflagetherapie:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden