Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat is coagulatie precies?

Coagulatie, ook wel elektrocoagulatie of elektrische coagulatie genoemd, is een behandelmethode waarbij de kleine ontsierende huidaandoeningen met een elektrische stroom worden behandeld. De storende vaatjes worden met kleine naaldjes dicht gebrand. Coaguleren is een behandelmethode die hoofdzakelijk wordt toegepast bij kleine oppervlakken en vaatjes. Doordat de vaatjes dicht gebrand worden, vermindert of verdwijnt de diffuse roodheid.

 

Wat kan gecoaguleerd worden?

  • Couperose
  • Rosacea
  • Spider naevus (ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd)
  • Cherry angioma (ook wel kersenvlekjes of bloedblaasjes genoemd)
  • Fibromen (ook wel steelwratjes of wild vlees genoemd)
  • Kleine verhevenheden op de huid, zoals ouderdomsvlekken, bultjes en wratjes

 

Hoe wordt elektrocoagulatie uitgevoerd?

Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal je klacht besproken en bekeken worden. Aan de hand van deze informatie wordt gekeken of elektrische coagulatie inderdaad een geschikte methode voor je is. Als je in aanmerking komt voor deze behandeling zullen er vanaf de intake één tot meerdere behandelingen plaatsvinden, we streven ernaar het resultaat te behalen waar jij tevreden mee bent. Naast behandelingen bij Huidtotaal is het opvolgen van thuisadviezen ook van belang voor een goed behandelresultaat.

Hoe een coagulatiebehandeling uitgevoerd wordt, is afhankelijk van de te behandelen huidoneffenheid. Bij het coaguleren van couperose, rosacea, spider naevi en cherry angioma’s wordt er een klein naaldje zeer oppervlakkig de huid in gebracht. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt.

Bij de behandeling van fibromen en andere kleine verhevenheden wordt er geen naaldje in de huid gebracht, maar wordt het steelwratje of bultje met een heet naaldje of bolletje even aangeraakt waardoor deze wegbrandt.

Indien nodig kan de huid verdoofd worden met een verdovende crème. Hiermee kan eventuele gevoeligheid tijdens de behandeling verminderd worden.

De behandeling wordt uitgevoerd met het hoogwaardige Apilus Senior 2G apparaat of de Bowie cauterisatie-pen (zapper).

 

Behandeling* Prijs
Intake 15-30 minuten gratis
Coagulatie 30 minuten (vanaf)** € 46
Toepassing verdovende crème (optioneel) € 10 extra bij prijs coagulatie

 
 

 * Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit omdat zorgverzekeraars de behandeling van dermale vaatafwijkingen en huidoneffenheden vaak gedeeltelijk of geheel vergoeden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie en voorwaarden.
 
** Indien er meer tijd nodig is, dan wordt dit opnieuw berekend of een vervolgafspraak ingepland.

 

Maak een afspraak voor coagulatie:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden