Elektrische epilatie voor definitieve ontharing

Elektrische epilatie (ook bekend als elektrisch ontharen, diathermie of blend) werkt door een kleine hoeveelheid energie in elk haarzakje te laten geleiden via een zeer fijne naald. De warmte die verkregen wordt door de energie schakelt de haarfollikel uit en zal er voor zorgen dat de haar uitvalt.

De haar zelf is een dode structuur. Het is de haarmatrix die actief delende cellen bevat. Deze matrix is gelegen in de basis van de haarfollikel en zorgt voor de vorming van haar. Dit maakt dus dat de haarmatrix het doelwit is voor de behandeling en niet het haartje zelf.
Bovendien bevinden zich onder de talgklier (die in de buurt ligt van het haarzakje) ontkiemende cellen. Deze moeten ook worden vernietigd om een effectieve permanente haarverwijdering te bereiken.

Het doel is dat het haarzakje permanent wordt uitgeschakeld, zodat hergroei niet optreedt - het haar zelf geeft alleen de locatie van de follikel aan en helpt om de diepte te bepalen waarnaar de naald moet worden gestoken.
 

Hoe wordt elektrische epilatie uitgevoerd?

Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens deze afspraak zal je klacht besproken en bekeken worden. Aan de hand van deze informatie wordt gekeken of elektrische epilatie inderdaad een geschikte methode voor je is. Als je in aanmerking komt voor elektrische ontharing zullen er vanaf de intake meerdere behandelingen plaatsvinden, we streven ernaar het resultaat te behalen waar jij tevreden mee bent. Naast behandelingen bij Huidtotaal is het opvolgen van thuisadviezen ook van belang voor een snel en goed behandelresultaat.
 

Behandeling* Prijs
Elektrische epilatie 30 minuten (vanaf)** € 56,25
Intake gratis

 
* Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit omdat zorgverzekeraars ontharing in het gezicht vaak gedeeltelijk of geheel vergoeden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie en voorwaarden.
 
** Er wordt altijd een minimum van 15 minuten in rekening gebracht.
 
 
© Huidtotaal

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden