fbpx
Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Lasertherapie voor ontharing

Laserontharing

Bij Huidtotaal wordt lasertherapie uitgevoerd met de Elos diodelaser. De Elos diodelaser is een van bekendste en nieuwste generatie diodelasers. De laser is veiliger en effectiever dan de meeste andere lasers omdat deze gebruik maakt van 2 energiebronnen.
De Elos diodelaser gebruikt laserenergie met 810 nanometer. Dit wordt gecombineerd met radiofrequentie om de haarfollikels effectief te verwijderen. Deze toevoeging van radiofrequentie is vrij uniek. Hierdoor worden haren effectiever verhit waardoor er minder kans is op complicaties. Daarnaast worden ook de wat lichter gekleurde haren behandeld. Met de diodelaser kunnen ook grotere gebieden relatief snel behandeld worden.
 
Ook is het met de Elos diodelaser mogelijk om de donkere huid te behandelen. De door Elos gebruikte diodelaser-energie en leveren geen risico’s voor de gezondheid op.

 

Hoe wordt laserontharing uitgevoerd?

Tijdens de behandeling wordt het te behandelen gebied geschoren of heb je instructies gekregen om dit thuis alvast te doen. Daarna wordt het gebied ontsmet en wordt er gel aangebracht. Deze gel zorgt ervoor dat het apparaat beter zijn werk kan doen en de huid meer wordt beschermd. Tevens krijg je een bril op die de ogen beschermen tegen de lichtflitsen van de laser. Vervolgens start de behandeling met een proef flits. Gaat dit goed, dan gaat de therapeut verder met behandelen iedere flits duurt een paar seconden. Tijdens de behadeling zijn er verschillende dingen te ervaren; een warm gevoel, het gevoel dat er iets tegen de huid tikt (elastiekjes-gevoel), prikkels, zwelling, roodheid en soms de geur van verbrand haar. Na de behandeling wordt de gel afgenomen en volgen er instructies voor thuis.
 
Net zoals bij elektrische epilatie is het aantal behandelingen moeilijk in te schatten. Na elke behandeling groeien er minder haren terug. De haren die terugkomen, zijn over het algemeen lichter, dunner en groeien langzamer. Omdat haren in verschillende fasen groeien, zijn er altijd een aantal behandelingen nodig. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig maar het individuele resultaat is afhankelijk van verschillende medische en genetisch factoren. Benen hebben bijvoorbeeld minder behandelingen nodig dan een rug of buik. Ook donker gekleurd haar geeft doorgaans sneller resultaat dan wat lichtgekleurd haar.
 
Helaas is een haar na één behandeling niet direct per definitie definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.
• Groeicyclus
Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op hetzelfde moment in de groeifase; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid.
• Herstellend vermogen van het lichaam
Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigd zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door de behandeling keer op keer te herhalen, zal het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden.
 
 

Gezicht en hals* Prijs
Bovenlip € 45
Kin € 55
Bovenlip + Kin € 95
Kaaklijn € 95
Wangen € 75
Bakkebaarden € 75
Gezicht geheel € 150
Hals € 105
Baardstreek € 150
Tussen wenkbrauwen € 35

 
* Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit omdat zorgverzekeraars laserontharing in het gelaat vaak gedeeltelijk of geheel vergoeden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor informatie en voorwaarden.
 
 

Lichaamsdelen Prijs
Oksels € 89
Buikstreepje € 65
Buik € 155
Buik + Borst € 285
Bikinilijn klein gebied € 85
Bikinilijn middel gebied € 115
Bikinilijn volledig gebied € 145
Tepelhof € 65
Borst € 155
Billen € 185
Bilnaad € 100
Onderarmen € 145
Bovenarmen € 145
Onderarmen + Bovenarmen € 255
Onderbenen € 200
Bovenbenen € 235
Onderbenen + Bovenbenen € 385
Rug € 235
Schouders € 155
Rug + Schouders € 340

 
 

Je ontvangt 20% korting bij een laserbehandeling van 3 of meer gebieden (die in 1 behandeling worden gedaan).

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden