Een litteken ontstaat als de huid diep beschadigd is door een verwonding, operatie of door een huidaandoening zoals acne. Ze kunnen er verschillend uitzien; rood, paars, bleek, ingezonken, verheven, als een streng, bultjes of putjes. Naast dat het er vaak niet zo fraai uitziet, kan het voor klachten zorgen zoals een geïrriteerd, trekkerig, jeukend of pijnlijk gevoel. Soms kan er sprake zijn van een bewegingsbeperking. Professionele behandeling in de vorm van littekenbehandeling kan uitkomst bieden.


Hoe kunnen littekens behandeld worden?

Voorafgaand aan de eerste littekenbehandeling zal er een intakegesprek plaatsvinden. Samen bekijken we om wat voor litteken(s) het gaat.
De behandeling van littekens is gericht op het normaliseren van de huid. Hierdoor worden onregelmatigheid en klachten verminderd. Je krijgt advies over de behandeling, maar uiteindelijk bepaal jij zelf wat er gedaan zal worden en wat jouw gewenste resultaat is.

Huidtherapeutische behandeling van littekens kan bestaan uit één of een combinatie van:

  • Littekenmassage / bindweefselmassage: op en rondom het litteken wordt een specialistische massage uitgevoerd
  • LPG endermologie: gecombineerde werking van zuigende kop en rollende massage waarvan de intensiteit opgebouwd wordt
  • Littekentaping: middels hypoallergene tape wordt het litteken en de huid rondom ondersteund
  • Siliconengel of -pleisters: de beschermlaag die hierdoor ontstaat zorgt voor minder vochtuittreding en uitrijping van het litteken
  • Camouflagetherapie: professionele water- en veegvaste crème of gel in jouw huidskleur die je zelf kunt aanbrengen
  • Peelings: met een peeling op basis van zuren uit fruit, melk of azijn kan de huid oppervlakkig tot diep behandeld worden

 

Wat is het resultaat van littekenbehandeling?

 Het litteken en de huid rondom worden soepeler
 De huid wordt egaler
 Verheven littekens worden platter
 Ingezonken littekens worden vlakker
 Jeuk, pijn en een trekkerig gevoel nemen af
 De rode, bruine, paarse of bleke kleur vermindert
 Bewegingsklachten verminderen

 

Behandeling * Prijs
Littekenmassage (bindweefselmassage) circa 30 minuten € 37,50 (bij chronische indicatie volgens vastgesteld tarief van de zorgverzekeraar)
Littekentaping 20 minuten ** € 37,50 (bij chronische indicatie volgens vastgesteld tarief van de zorgverzekeraar)
LPG endermologie vanaf 35 minuten vanaf € 65 (bij chronische indicatie volgens vastgesteld tarief van de zorgverzekeraar)
Camouflagetherapie circa 20 minuten € 37,50
Milde peeling, zeer oppervlakkig *** € 37,50
Medium peeling, oppervlakkig-medium *** € 75
Intensieve peeling, medium-diep *** € 100
Combinatie peeling *** € 125
Intakegesprek gratis

 
* Voor deze behandelingen kun je mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Als dat het geval is dan kun je de factuur indienen bij de zorgverzekeraar (of wordt er wanneer mogelijk rechtstreeks gedeclareerd). Bekijk hier bijvoorbeeld een overzicht van vergoedingen voor camouflagetherapie. Informeer bij de zorgverzekeraar naar de polis en voorwaarden.
 
** Er wordt altijd een minimum van 15 minuten in rekening gebracht.
 
*** Deze peelings variëren van sterkte en zijn elk gericht op verschillende indicaties. De prijzen gelden voor het gezicht en hals. Bij behandeling van grotere oppervlakten zoals de rug wordt er € 20 extra gerekend.
 
Wanneer er naast acnelittekens nog ook sprake is van actieve acne (denk aan puistjes en mee-eters), dan spreken we van acnebehandeling. Hierbij zullen zowel de acne als de al bestaande littekens behandeld worden. Daarnaast wordt de vorming van nieuwe acnelittekens en pigmentvlekken verkleind.
 
 
© Huidtotaal

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden