Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Microdermabrasie (dermabrasie) is een mechanische peeling van de huid. Mechanisch houdt in dat de behandeling wordt uitgevoerd middels een apparaat. Bij Huidtotaal wordt er gewerkt met een diamant-microdermabrasie en niet op basis van ketsende zand- of zoutkristallen. Hierdoor wordt de behandeling zeer nauwkeurig en veilig uitgevoerd, ook op de gevoelige huid.

 

Wat doet microdermabrasie?

Het peelende effect van microdermabrasie zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor wordt het vernieuwingsproces van de huid geactiveerd en de doorbloeding gestimuleerd. De huid gaat nieuwe, gezonde huidcellen aanmaken waardoor de conditie en de weerstand van de huid verbetert.
Huidoneffenheden zoals littekens, lijntjes en rimpels zullen daardoor vlakker worden en minder opvallen. Melanine-bundels die zorgen voor pigmentvlekken krijgen een seintje om zichzelf op te ruimen, waardoor de vlekken lichter van kleur worden.
Deze verschillende verbeteringen zijn vaak de reden waarom het inmiddels veelvuldig toegepast wordt om littekens te verminderen, de huid op te frissen of om huidveroudering tegen te gaan of te minderen. De huid wordt egaler, ouderdomsvlekken vervagen en rimpels worden minder diep.
Daarnaast wordt deze techniek vaak toegepast bij de behandeling van acne. De uitvoergang van de talgklier wordt vrijgemaakt, waardoor de opgehoopte bacteriën en talg de huid kunnen verlaten. Ook het aanbrengen van een vloeibare peeling of een verzorgingsproduct kan na dermabrasie een beter effect hebben.

 

Waarom een diamant-kop en geen kristallen?

Door de onregelmatige vorm van de zand- of zoutkristallen kunnen deze te schurend zijn en de huid ontstoken maken. Bij patiënten met huidaandoeningen die het gevolg zijn van ontstekingen, zoals acne en rosacea, kunnen de kristallen de conditie van de huid verslechteren.
Bij diamant-microdermabrasie, waar Huidtotaal gebruik van maakt, wordt een handstuk met diamant-kop gebruikt om het bovenste huidlagen te behandelen. Dit is een vaste kop van diamant geslepen chirurgisch staal, waar geen deeltjes uit schieten. Het vacuümsysteem in de kop zuigt vuil en dode huidcellen op. Hierdoor blijven er geen deeltjes achter op de huid. Daarnaast kan deze methode, vanwege de precieze aard van de diamant-kop, nauwkeurig moeilijke plekken behandelen. Denk aan gebieden dicht rondom de ogen en mond. Er is geen risico op het terechtkomen van losse deeltjes in de ogen, neus of mond.
Kristal-microdermabrasie is dus vaak een minder betrouwbare vorm ten opzichte van diamant-microdermabrasie.

 

Combinatie van needling en peelings

Een behandeling met microdermbrasie kan, zoals al aangegeven, gecombineerd worden met peelings. Er zijn vele varianten peelings, van mild tot diep. Het soort zuur en de toepassing ervan, bepaalt de dieptewerking en voor welke indicaties het geschikt is. Lees hier meer over alle varianten peelings.

 

Hoe wordt een microdermabrasie-behandeling uitgevoerd en wat voel ik?

Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken of microdermabrasie een geschikte behandeling is. In bepaalde gevallen is het verstandig de huid thuis goed voor te breiden. Het voorbereiden kan gedaan worden door dagelijks een speciale gel of crème aan te brengen waarin een lage concentratie zuur zit. De huidtherapeut zal de gel voorschrijven en de instructies verder toelichten. Naast het gebruik van de gel is het van belang de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Dit moet gedurende 2 weken voor de dermabrasie-behandeling tot minimaal 2 weken na het beëindigen van het behandeltraject gedaan worden. Het zonnebrandmiddel zal dus het hele behandeltraject toegepast moeten worden. Aangeraden wordt een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken, die geschikt is voor zowel UVA als UVB.
 
Samen met de huidtherapeut zal vervolgens bepaald worden op welk moment de behandeling toegepast wordt. Dit is afhankelijk van je huidtype en de indicatie. Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Er kan een warm, branderig, tintelend of jeukend gevoel optreden. Het is mogelijk om de huid vooraf te verdoven met 5% lidocaïne/prilocaïne-crème (EMLA). Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een serum of nabehandelingscrème of wordt er in overleg een vloeibare peeling toegepast.

 

Wat gebeurt er met de huid na de microdermabrasie-behandeling?

Na de behandeling wordt eventueel een nabehandelingscrème aangebracht. De huid zal dan kalmeren en de tintelende sensatie neemt af. Toch kan het zijn dat de huid wat warm aan blijven voelen. Als dat het geval is dan mag er ook thuis gekoeld worden met een schoon koelkompres (coolpack) (bijvoorbeeld met schone thee- of zakdoek er omheen).
Het is van belang om van de huid af te blijven (niet te krabben, plukken of wrijven) en de gekregen thuisadviezen goed op te volgen.

 

Behandelplan bij microdermabrasie

Het behandelplan wordt altijd op jou persoonlijk afgestemd. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd met een tussenpoos van 2 tot 8 weken. Het aantal behandelingen hangt af van het resultaat dat door de behandeling behaald wordt en waar jij zelf tevreden mee bent. Dit is dus moeilijk vooraf exact te bepalen, maar houd er rekening mee dat er gemiddeld 3 tot 8 behandelingen nodig zijn. Tussentijds zal er altijd geëvalueerd worden. In overleg spreken we een evaluatiemoment af. We zullen dan kijken naar de huid, je verwachting en zullen zo nodig het behandelplan bijstellen.

 

Tarieven
Intake gratis
Wangen € 46
Gezicht volledig € 80
Gezicht en hals € 100
Gezicht, hals en borst/decolleté € 130
Borst/decolleté volledig € 80
Handen € 46
Rug € 215
Toepassing verdovende crème (optioneel) € 10 extra bij prijs microdermabrasie

 
 
Bij actieve acne wordt het behandelplan standaard gestart met een reeks dieptereinigingen. Lees hier meer over de behandeling van acne.

 
 

Maak een afspraak voor microdermabrasie:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden