Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Behandeling van pigment

Iedereen heeft pigment in zijn huid. Soms kan er sprake zijn van een stoornis in de aanmaak hiervan, zoals bij (acne)littekens, het ouder worden of na zwangerschap. Het kan dan zijn dat je een donkerdere plek hebt op de huid (hyperpigmentatie) of een lichter gekleurde plek (hypopigmentatie). In de meeste gevallen is het onschuldig maar kan het wel cosmetisch storend zijn. Met pigmentbehandeling kun je ervoor zorgen dat kleurafwijkingen in de huid minder tot helemaal niet meer zichtbaar zijn.


Pigmentvlekken gezicht peeling

Vitiligo camouflagetherapie

Peeling

Hoe kan pigment behandeld worden?

Voordat de pigmentbehandeling start, zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek bekijken we samen wat er precies aan de hand is met de huid.
De behandeling zal gericht zijn op het minder zichtbaar maken van de storende plek. Dit kan op verschillende manieren, zowel tijdelijke vermomming als het definitief verminderen van de pigmentvlek. Soms kan er advies ingewonnen worden van de huisarts of dermatoloog. Over de mogelijkheden krijg je advies, maar uiteindelijk bepaal jij zelf wat er gedaan zal worden en wat jouw gewenste resultaat is.

Huidtherapeutische behandeling van pigment kan bestaan uit één of een combinatie van:

  • Peelings: met een peeling op basis van kojinezuur (Kojic acid), resorcinol, fruitzuur of trichloorazijnzuur (TCA) kan de kleurafwijking oppervlakkig tot diep behandeld worden.
  • Micro-needling: een dermapen-behandeling geeft een diepe stimulans aan de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor verminderen fijne lijntjes, rimpels, een doffe teint en pigmentvlekken.
    Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en reparatiefactoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Micro-needling kan gecombineerd worden met een Skinbooster voor een versterkt effect.
  • Lasertherapie: de MeDioStar Monolith laser maakt gebruik van de diodelaser. Het licht hiervan wordt opgenomen door het pigment in de huid. Hierdoor ontstaat warmte, dat ervoor zorgt dat het pigment wordt opgeruimd. Doordat laser een hele gerichte straal geeft, wordt alleen de pigmentvlek zelf behandeld en niet het omliggende gebied.
  • Microdermabrasie: is een intensieve peeling waarbij de dode huidcellen van opperhuid worden verwijderd
    De huidcellen in de opperhuid verwijderd en wordt het vernieuwingsproces van de huid geactiveerd en de doorbloeding gestimuleerd. De huid gaat nieuwe, gezonde huidcellen aanmaken waardoor de conditie en de weerstand van de huid verbetert.
  • Coagulatie: middels een warmtebron, een naaldje of een bolletje, kan een gekleurde verhevenheid weggebrand worden.
  • Camouflagetherapie: professionele water- en veegvaste crème of gel in jouw huidskleur die je zelf kunt aanbrengen.

 

Voordelen van pigmentbehandeling

 De storende plek wordt minder zichtbaar
 Minder hinder ondervinden tijdens dagelijks leven
 Keuze tussen tijdelijke of definitieve vermindering

 

Behandeling* Prijs
DermaQuest peeling** € 56
Skin Tech Easy Droxy Complex Versicolor Peel** € 135
Skin Tech Easy TCA Classic Peel** € 180
Skin Tech Easy TCA Pain Control Peel** € 200
Skin Tech Benebellum Lumpeel** € 195
Skin Tech Skinbooster RRS® Whitening € 165
Lasertherapie vanaf € 75
Micro-needling (Dermapen) vanaf € 75
Camouflagetherapie € 46
Coagulatie € 46
Intakegesprek gratis

 

 

*Pigmentbehandelingen kunnen bij een aanvullende verzekering gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Bekijk hier bijvoorbeeld een overzicht van vergoedingen voor camouflagetherapie. Informeer zelf naar polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar.

 

**Deze peelings variëren van sterkte en zijn elk gericht op verschillende indicaties. De prijzen gelden voor het gezicht en hals. Bij grotere oppervlakten zoals de rug wordt er € 20 extra gerekend.

 

Wanneer er naast pigmentvlekken ook sprake is van actieve acne (denk aan puistjes en mee-eters), dan spreken we van acnebehandeling. Hierbij zullen zowel de acne als de pigmentvlekken behandeld worden. Tevens wordt de vorming van nieuwe actieve acne, pigmentvlekken en acnelittekens verkleind.

 

 

© Huidtotaal

Maak een afspraak voor een pigmentbehandeling:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden