Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat zijn ontsierende beenvaatjes?

Ontsierende vaatjes op de benen zijn kleine rode, blauwe of paarse oppervlakkige spataderen. Soms zijn ze ook zichtbaar als vlekken met uitlopers (besenreiservarices of spider naevi) of kleine rode ronde vlekjes (angioma).
 

Hoe ontstaan oppervlakkige spataderen?

Meestal ontwikkelen de spataderen zich spontaan in de loop van de levensjaren door een toegenomen druk op de dieper gelegen beenvaten. Het ontstaan hiervan wordt versterkt door een staand of zittend beroep, erfelijke aanleg, zwangerschap en bepaalde ziekten.
 

Asclepion MeDioStar Monolith diodelaserLaserbehandeling voor beenvaatjes

Bij Huidtotaal wordt lasertherapie uitgevoerd met de Asclepion MeDioStar® Monolith.
De MeDioStar® is een van bekendste en nieuwste generatie high-power lasers. Deze laser beschikt over een vasculair handstuk. Dit houdt in dat de laser gericht een lichtstraal af kan geven aan bloedvaten. De lichtstraal wordt door het oxyhemoglobine (bloed) in de vaatjes geabsorbeerd en omgezet naar warmte-energie. Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en dit zorgt er voor dat de vaatjes zich vernauwen. Door het samenknijpen van de vaatwand en de nieuwe positie die deze aanneemt zullen de vaatjes minder zichtbaar worden aan de huidoppervlakte.
In de weken na de behandeling ruimt ons lichaam het behandelde bloedvaatje op. Deze voert het lichaam (als afvalstof) af via de rest van de bloedvaten en lymfestelsel.
 

Welke vaatproblemen kunnen gelaserd worden?

  • Teleangiëctasieën (oppervlakkige rode vaatjes)
  • Besenreiser spataderen (rode en blauwpaarse vaatjes tot 2mm. dikte)
  • Spider naevi (ook wel spinnenkopjes of spinvormig adertjes genoemd)
  • Cherry angioma (ook wel kersenvlekjes of bloedblaasjes genoemd)

Diepere en dikkere bloedvaatjes dan 2mm. of van groene kleur worden niet door de huidtherapeut behandeld, maar door de dermatoloog/fleboloog.

 

Hoe wordt de laserbehandeling voor beenvaatjes uitgevoerd?

De huid wordt voor de behandeling gedesinfecteerd. Daarna wordt het handstuk van de laser bij de huid geplaatst. Deze geeft warmte af per puls. Het bloedvaatje wordt warm en het bloed stolt. Voor deze behandeling is geen verdoving nodig. De laserbehandeling kan als gevoelig (kleine prikjes) ervaren worden. De huid zal tijdens en na de behandeling warm aanvoelen. Als gevolg van de warmteontwikkeling zal de huid op de dag van de behandeling wat warm aanvoelen en rood zien.

 

Asclepion MeDioStar Monolith Vasculair

Speciaal vasculair handstuk met koeling

Asclepion heeft een speciaal handstuk ontwikkeld waarmee heel gericht behandeld kan worden. Ook bevat dit handstuk een chill-tip die zorgt voor koeling van de huid voor en na de behandeling.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het exacte aantal behandelingen is van tevoren nooit volledig te bepalen. Dit is namelijk afhankelijk van de opruimreactie van het lichaam. We geven hierbij een inschatting. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit steeds 6 tot 8 weken.

 
 

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden