Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten
Eminence Organic Skin Care

Eminence organische huidverzorging

Eminence Organic Skin Care bij Huidtotaal

Huidtotaal introduceert met trots Eminence Organic Skin Care, ons nieuwste huidverzorgingsmerk in onze praktijken en webshop. Al langere tijd waren wij op zoek naar een organische aanvulling op onze huidverzorgingslijnen, maar dan wel een die niet alléén verzorgt maar ook effectief is bij huidproblemen. Zo bevat Eminence bijvoorbeeld koudgeperste ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit, zoals ingekapseld salicylzuur dat acne behandelt.

 

Wat is Eminence Organics?

Eminence Organic Skin Care is sinds 1958 de voorloper op het gebied van handgemaakte biologische huidverzorging. Het merk staat bekend om haar hoogwaardige biologische producten die geschikt zijn voor elk huidtype en verschillende huidproblemen. Het is een zeer "groene bedrijf". De met de hand geplukte verse en biologische ingrediënten worden verbouwd volgens milieuvriendelijke methoden. Deze ingrediënten worden met de hand verwerkt in de huidverzorgingsproducten. Deze producten bevatten dan ook geen parabenen, dierlijke bijproducten, schadelijke geurstoffen en andere schadelijke chemische stoffen. Essentiële vitamines en voedingsstoffen uit de verse ingrediënten worden op een juiste manier in de formule opgeslagen om vervolgens hun werk te doen op de huid. Door de vele werkzame stoffen is er niet alleen een verzorgend effect maar merkbaar resultaat bij huidproblemen, of je nu huidgevoeligheid, acne, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken of andere tekenen van veroudering hebt.

 

Wordt Eminence ook toegepast tijdens de behandeling?

Tijdens behandelingen, zoals een acnebehandeling of peeling, kunnen de producten van Eminence op verzoek toegepast worden. Met behulp van de verschillende verzorgingslijnen zullen onze huidtherapeuten producten en behandelingen aanpassen aan het specifieke huidtype en conditie.

 
 
Bekijk de producten hier in de webshop.

Dermapen Micro-needling Huidtotaal

Dermapen of micro-needling, wat is dat?

Dermapen oftewel micro-needling behandeling

Micro-needling is een behandelmethode waarbij met behulp van een speciale naaldtechniek kleine minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt. Het is een geavanceerde techniek die bij veel verschillende indicaties kan worden ingezet, bijvoorbeeld bij huidverjonging, acnelittekens, pigmentatieproblemen en striae (striemen).

 

Wat doet behandeling met de dermapen?

Door de minuscule gaatjes die in de huid worden gemaakt, maakt de huid tijdens het herstel groeifactoren aan die zorgen dat meer collageen en elastine wordt aangemaakt. Dit resulteert in een stevigere en gladdere huid. Het kan onder andere worden ingezet bij acne-littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidveroudering, littekens, striae en zonschade.

 

Voor de behandeling

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bij Huidtotaal wordt de huid bekeken en uw wensen en verwachtingen besproken. In sommige gevallen is het verstandig de huid thuis voor te bereiden. Dit kan door middel van een speciale gel of crème waarin een lage concentratie zuur zit. Ook is het belangrijk de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Dit moet gedurende 2 weken voor de micro-needling behandeling tot minimaal 2 weken na het beëindigen van het behandeltraject. De zonnebrandcrème dient gedurende het gehele behandeltraject gebruikt te worden. Een factor van minimaal 30 wordt aangeraden, die geschikt is voor zowel UVA als UVA straling. Vervolgens wordt een behandelplan op u persoonlijk afgestemd. Een behandeling wordt uitgevoerd met een tussenpoos van 2 tot 4 weken. Het aantal behandelingen verschilt per persoon. Dit hangt af van het resultaat dat door de behandeling behaald wordt en waar u zelf tevreden mee bent. Ook dit zal tijdens de intake met u worden besproken.

 

Tijdens de behandeling

Eerst wordt het gebied gereinigd, alvorens een serum aangebracht, die als tussenstof fungeert. Vervolgens wordt gestart met de dermapen-behandeling. Er kan een warm, branderig, tintelend of jeukend gevoel optreden. Het is mogelijk om de huid vooraf te verdoven met 5% lidocaïne/prilocaïne-crème (EMLA). Na de behandeling wordt de huid verzorgd met een serum of nabehandelingscrème.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid er wat rood uit zien en wat warm aanvoelen. Dit kan enkele dagen aanhouden. Mocht hier behoefte aan zijn mag u uw huid thuis koelen met een schoon koelkompres (coolpack). Het is mogelijk dat de huid gaat schilferen en in een enkel geval kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet aan eventuele velletjes of korstjes te zitten en de gekregen thuisadviezen goed op te volgen.

 

Afspraak maken

Neem voor het maken van een afspraak voor een dermapen-behandeling contact op via arnhem@huidtotaal / doetinchem@huidtotaal.nl of telefonisch via 0850043186.
Meer lezen over micro-needling? Kijk dan hier. Neem voor meer informatie bij huidverbetering, acnetherapie of pigmentbehandelingen contact op met de zorgverzekeraar.

 
 

Maatregelen Corona-virus Huidtotaal

Voorzorgsmaatregelen virusverspreiding

Wij hanteren hygiëne- en voorzorgsmaatregelen.

 

Maatregelen virussen zoals Corona-virus en griep

- om u af te melden per e-mail of telefoon wanneer u (milde) verkoudheidsklachten heeft zoals niezen, keelpijn, loopneus, (licht) hoesten, kortademigheid of verhoging (37,5 / 38 graden Celsius) / koorts (> 38 graden Celsius) heeft
- om u af te melden als u de afgelopen 14 dagen in een van de risicogebieden van het Corona-virus bent geweest of mogelijk in contact bent geweest met iemand die dit virus heeft
- pas weer naar de afspraak te komen als u in ieder geval 24 uur achtereen klachtenvrij bent geweest
- te groeten zonder aan te raken; we schudden voorlopig geen hand
- te hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
- papieren zakdoekjes te gebruiken
- regelmatig de handen te wassen, zeker na het aanraken van de slijmvliezen
- alleen naar de praktijk te komen*; begeleiding voor vervoer dient in de auto te wachten
- het ons te melden als u of iemand in uw directe omgeving het Corona-virus heeft en u de afgelopen 14 dagen een bezoek heeft gebracht aan Huidtotaal

 
 
Wij dragen als behandelaren zelf in de praktijk standaard een mondkapje, beschermingsbril of beschermingskap.
 
Uiteraard geldt een groot deel van deze adviezen ook voor onze praktijk in het geval van andere virussen en besmettelijkheid.
Meer informatie kunt u lezen op de website van het RIVM.

 
 
*Noodzakelijke begeleiding: bij patiënten die niet zelfredzaam zijn, minderjarig (kind), verward of onrustig zijn. Of als u specifiek toestemming heeft gekregen van ons. De begeleider mag ook geen klachten vertonen.

Zonbescherming

Zonbescherming; bescherm je huid!

Zonbescherming

Ook al komt het steeds meer onder de aandacht; op sociale media, in het nieuws en op scholen, toch weet een groot deel van de mensen niet dat zonbescherming echt heel erg belangrijk is. Daarnaast denken we vaak dat een lage factor voldoende is voor de hele dag of dat het flesje van vorig jaar dit jaar ook nog wel gebruikt kan worden.

 

Hoe werkt zonbescherming?

Zonnebrandcrèmes en sprays werken door de actieve stoffen die erin zitten. Deze absorberen de ultraviolette (UV) stralen of reflecteren ze. De stoffen die UV-stralen absorberen zorgen ervoor dat de slechte straling niet dieper de huid in gaat. De reflecterende stoffen zorgen ervoor dat de straling je huid niet in gaat.
Deze ingrediënten kunnen naast de bekende zonbeschermingsproducten ook verwerkt zitten in make-up zoals foundation of poeder.

 

Soorten UV-straling

Er zijn verschillende soorten stralingen van de zon, namelijk UVA, UVB en UVC. Om de laatste hoeven we ons niet zo'n zorgen te maken, maar wel om UVA en UVB. UVB is de schuldige van het veroorzaken van huidkanker en UVA wat betreft vroege huidveroudering en huidschade (die op den duur kanker kan worden).
Ze zijn gemakkelijk te onthouden; UVBurning = verbranden en UVAging = verouderen.
Vanwege de schadelijke effecten is het belangrijk dat we goed weten hoe we ons moeten beschermen tegen deze straling.

 

SPF zonbescherming

SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit is een factor die de mate van zonbescherming van het product aangeeft. Ieder zonproduct met SPF beschermt in ieder geval tegen UVB maar ook is het belangrijk dat erop vermeld staat dat het een UVA-bescherming bevat. Dit zit gelukkig in steeds meer producten.
Vaak is het onduidelijk hoe de SPF precies werkt. Het is als volgt; verbrand je zonder zonbescherming na zo'n 10 minuten? Dan kun je berekenen dat je met SPF 30 zo'n 300 minuten in de zon kunt zijn zonder te verbranden. De rekensom is dus de factor maal 10. Omdat een product nooit 100% garantie biedt tegen zonverbranding (je slaat wat plekjes over, gebruikt te weinig, je kleding schuurt, transpireert of zwemt), is het toch verstandig om je binnen de berekende minuten het product opnieuw aan te brengen. De regel is om je gezicht en lichaam iedere 2 uur opnieuw in te smeren, ook wanneer je zonproduct waterbestendig is.
Gebruik voor je gezicht minimaal SPF 30 en voor je lichaam minimaal SPF 15. Onder factor 15 wordt er niet voldoende UVB-straling afgeweerd.

 
 
Het KNMI geeft dagelijks een verwachting van de zonkracht, deze kun je hier vinden. Wil je meer weten over zonkracht kijk dan op deze pagina van het KNMI.

Huidproblemen schaamte angst onzekerheid

De emotionele impact van huidproblemen

Stress, schaamte, angst en verdriet: psychologische problemen bij een huidaandoening

Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk in alle gevallen van huidproblemen verwacht ik enige mate van psychische of sociale impact. Denk aan stress, schaamte, angst en verdriet. Mensen met huidproblemen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van psychologische problemen. Bijvoorbeeld een verlaagd gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen of depressie. We noemen dit ook wel psychodermatologie.

 

Sociale impact van huidproblemen

Sommige patiënten beperken hun sociale betrokkenheid omdat ze zich schamen en onzeker zijn over hun zichtbare symptomen. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe ze moeten reageren op de vragen van mensen over hen, zoals waarom ze er zo uitzien, of dat de aandoening besmettelijk is. Het uit de weg gaan van sociale gelegenheden zoals een etentje, feestje of soms zelfs het naar school of werk gaan, neemt dan toe.

 

De invloed van emoties op de huid

Naast dat huidproblemen voor allerlei psychische veranderingen kunnen zorgen, kunnen andersom emoties huidaandoeningen verergeren. Dit zien we het meest bij acne, rosacea, eczeem, psoriasis, netelroos, jeuk en pijn.

 

Negatieve emoties verminderen door huidtherapeutische behandeling

Ik merk dat het vaak lastig is over de drempel te stappen om iets aan de huid te laten doen. Ik begrijp dat deze stap lastig is en er gedacht kan worden “Jij hebt makkelijk praten”, of “Zo erg heb je het nog nooit gezien en je kunt er vast niets aan doen” of juist het tegenovergestelde “Je ziet vast veel ergere dingen en stel ik niets voor met mijn paar plekjes”. Nee, zo denk ik er niet over! Ieder huidprobleem is vervelend, wat het soort en de mate dan ook is. Zeker als het invloed heeft op je gesteldheid.
Er zijn voor veel huidproblemen behandelingen die de klachten verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen. Bij de start van een behandelplan treedt er vaak al snel verbetering van de de huid op en daarmee is er ook een duidelijke verbetering merkbaar wat betreft de negatieve gevoelens en de sociale impact.

 

Een afspraak maken bij de huidtherapeut

Neem voor het maken van een afspraak contact op per e-mail via info@huidtotaal.nl of telefonisch via 085 004 3186. Ook is het mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Na het invullen wordt er zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact opgenomen.

 
Wist je dat er een vereniging bestaat die zich sterk maakt voor (chronische) huidproblemen en haaraandoeningen? Bekijk hier de website van Huidpatiënten Nederland.

 

 

Disclaimer: Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze werken (teksten, foto’s, e.d.) liggen bij Huidtotaal en haar licentiegevers.
Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze werken is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Huidtotaal, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke werken anders aangegeven is.

Maatregelen Corona-virus Huidtotaal

Het Corona-virus en Huidtotaal

Vanuit de overheid en het RIVM wordt er een dringend beroep gedaan om de zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Wij horen met Huidtotaal tot deze groep cruciale beroepen. Dit is nodig omdat situaties bij bepaalde aandoeningen kunnen verslechteren met een te lange tijd tussen de behandelingen/controles.
 

We zijn opgeleid om normaliter al strikte hygiënemaatregelen te hanteren. Door deze maatregelen op dit moment nog verder aan te scherpen en u als bezoeker aan Huidtotaal nadrukkelijk te vragen thuis te blijven bij (milde) verkoudsheidsklachten, verhoging of koorts, kunnen wij goede zorgverlening en veiligheid binnen onze praktijk waarborgen.
 

U blijft dus welkom in onze praktijk in Arnhem en Doetinchem, uiteraard tot ander advies vanuit het RIVM volgt.
We snappen dat er veel vragen en twijfels zijn. Wij zijn daarom dagelijks bereikbaar per e-mail en telefoon.

 

Wij vragen u:

- om u af te melden per e-mail of telefoon wanneer u (milde) verkoudheidsklachten heeft zoals niezen, keelpijn, loopneus, (licht) hoesten, kortademigheid of verhoging (37,5 / 38 graden Celsius) / koorts (> 38 graden Celsius) heeft
- om u af te melden als u de afgelopen 14 dagen in een van de risicogebieden van het Corona-virus bent geweest of mogelijk in contact bent geweest met iemand die dit virus heeft
- pas weer naar de afspraak te komen als u in ieder geval 24 uur achtereen klachtenvrij bent geweest
- te groeten zonder aan te raken; we schudden voorlopig geen hand
- te hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
- papieren zakdoekjes te gebruiken
- regelmatig de handen te wassen, zeker na het aanraken van de slijmvliezen
- alleen naar de praktijk te komen; begeleiding voor vervoer dient in de auto te wachten
- het ons te melden als u of iemand in uw directe omgeving het Corona-virus heeft en u de afgelopen 14 dagen een bezoek heeft gebracht aan Huidtotaal.

 
Bovenstaande maatregelen moeten wij nemen omdat er binnen onze praktijk een grote groep kwetsbare mensen komt. Denk hierbij aan zieken (met levensbedreigende aandoeningen zoals kanker), ouderen en zwangeren.
Daarnaast is het voor onszelf als behandelaars belangrijk niet ziek te worden om goede zorgverlening aan u voort te kunnen zetten.

 
Houd uzelf dagelijks op de hoogte via de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 
Bedankt voor uw begrip en medewerking.
Maike Luttikholt en Imke-Zoë Andriessen
 
 

Contactgegevens:

Arnhem: arnhem@huidtotaal.nl
Doetinchem: doetinchem@huidtotaal.nl
Telefonisch: 0850043186
 

Maatregelen Corona-virus Huidtotaal

Huidtotaal aangepast open tijdens Corona

Huidtotaal blijft open tijdens Corona-crisis maar met aanpassingen

Dat wij de zorg deels hebben moeten aanpassen tijdens deze Corona-crisis, betekent niet dat wij gesloten zijn. Huidtotaal blijft open, zowel in de praktijk als telefonisch, per videobellen, e-mail en webshop.
Hoe zien de komende weken (tot ander advies volgt vanuit het RIVM) eruit bij Huidtotaal? Lees er hieronder meer over.
 
 

Onze zorgverlening (tot ander advies RIVM):

- De medisch noodzakelijke behandelingen worden (voor zover mogelijk) voortgezet in de praktijk. Bestaande patiënten/cliënten bij Huidtotaal hebben hiervan een e-mail of telefoonbericht ontvangen. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor deze zorg? Bel of e-mail ons dan.
- Wij zijn dagelijks bereikbaar per e-mail en telefoon voor het beantwoorden van vragen en het geven van gerichte verzorgings- en productadviezen of oefeningen.
- Het is mogelijk om op afspraak te videobellen met ons; voor bijvoorbeeld het bespreken van uw situatie tijdens het staken van behandelingen of een digitale intake.
- Het afhalen van producten en hulpmiddelen is mogelijk (bel of e-mail of wel even van tevoren).
- Bestellen in de webshop blijft mogelijk.

 

Hygiëne en infectiemaatregelen

We krijgen veel vragen over hoe de zorg binnen onze praktijk voortgezet wordt voor de groep medisch noodzakelijke aandoeningen/behandelingen.
Wij zijn opgeleid om normaliter al strikte hygiënemaatregelen te hanteren. Door deze maatregelen op dit moment nog verder aan te scherpen en u als bezoeker aan Huidtotaal nadrukkelijk te vragen thuis te blijven bij (milde) verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, kunnen wij goede zorgverlening en veiligheid binnen onze praktijk waarborgen.

 
Houd uzelf dagelijks op de hoogte via de website van het RIVM

 
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op, dat hoort immers ook bij goede zorgverlening!
 
 

Contactgegevens:

Arnhem: arnhem@huidtotaal.nl
Doetinchem: doetinchem@huidtotaal.nl
Telefonisch: 0850043186
 

Huidtotaal Huidkliniek Huidtherapie Oedeemtherapie Doetinchem

Huidtotaal Huidtherapie en Oedeemtherapie Doetinchem

NIEUW Huidtotaal Huidkliniek Doetinchem

Vanaf oktober 2019 start Huidtotaal Huidkliniek tevens een locatie in Doetinchem. Dit vanwege de groeiende vraag naar professionele huid- en oedeemtherapeutische behandelingen in de Achterhoek. De praktijk is gevestigd aan de Grutbroek 30 in Doetinchem. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar en heeft gratis parkeerplaatsen bij de ingang.

 

Uitsluitend gecertificeerd hbo huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Het team van Huidtotaal bestaat zowel voor locatie Arnhem als Doetinchem uit uitsluitend gecertificeerde Huidtherapeuten en Oedeemtherapeuten die de 4-jarige hbo-opleiding Huidtherapie en Oedeemtherapie afgerond hebben. De therapeuten staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

 

Huidtherapie en Oedeemtherapie in Doetinchem

Huidtotaal biedt op locatie Doetinchem verschillende behandelingen huidtherapie en oedeemtherapie aan. Denk hierbij aan:

- Acnebehandelingen
- Anti-aging
- Camouflagetherapie
- Coagulatie
- Elektrische epilatie
- Littekenbehandelingen
- LPG Endermologie
- Lymftaping
- Manuele lymfedrainage
- Micro-needling (dermapen)
- Nazorg kanker
- Peelings
- Pigmentbehandelingen
- Therapeutische elastische kousen (steunkousen)
- Zwachtelen

 

Afspraak maken

Neem voor het maken van een afspraak contact op via doetinchem@huidtotaal.nl of neem telefonisch contact op 0850043186.

 

Stuur een bericht voor locatie Doetinchem

  • MaandagGesloten
  • DinsdagGesloten
  • Woensdag09:00 - 17:00
  • Donderdag09:00 - 17:00
  • Vrijdag09:00 - 17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten
  Omega 3 en de huid

  Is Omega 3 goed voor de acnehuid?

  Voeding en de huid

  Dat voeding een grote invloed heeft op de huid, is iets waar ik het al vaker over heb gehad. Natuurlijk heeft de één een grotere kans op bijvoorbeeld acne dan de ander. Toch komt dit niet alleen maar door erfelijkheid, zoals vaak gedacht wordt, maar grotendeels door ons 'Westerse' dieet. We krijgen teveel verkeerde voedingsstoffen binnen die de huidcellen behoorlijk in de war schoppen. Uit onderzoek is gebleken dat niet-westerse landen een ander dieet hebben en daar mensen veel minder gauw een puistje krijgen.

   

  Omega-vetten

  Omega 3 is een soort vet dat ook wel onverzadigd vet of vetzuur genoemd. Het getal dat erachter staat geeft aan in hoeverre het vet onverzadigd is. Omega 3 is het gezondste vet en een heel fijn voor de huid want het werkt namelijk ontstekingsremmend. Het andere bekende vet, omega 6, moet je ook binnenkrijgen maar het liefste niet teveel. Als je er veel van neemt kun je juist huidontstekingen krijgen.

   

  Omega 3 en 6 in balans

  Een heel groot verschil is de balans in omega. Dit is bijvoorbeeld in vis maar ook in gefrituurd voedsel te vinden, alleen dan net twee andere varianten. Zo is vis rijk aan omega 3 en een vette hap aan omega 6.
  De vroegere leefstijl van de mensen zorgde voor een balans tussen deze twee omega's, namelijk 1 op 1. Onze huidige leefstijl heeft dit helemaal uit balans gebracht en is de verhouding eerder 1 op 20. En het effect hiervan is dus te zien aan onze huidproblemen...

   

  Het effect van omega 3 op acne

  Wat het effect van omega 3 op acne is, is afhankelijk van de hoeveelheid dat je van dit vet binnenkrijgt en de balans hiertussen met omega 6 (zie hierboven).
  Om meer omega 3 binnen te krijgen kun je deze voedingsmiddelen nemen:
  - Vette vis: zalm, haring, makreel, sardientjes, sorel
  - Noten: walnoten, pinda’s, amandelen en hazelnoten
  - Plantaardige oliën: lijnzaadolie (niet verwarmd), walnootolie, hennepolie, koolzaadolie en olijfolie
  - Groene bladgroenten en koolsoorten
  - Sommige vlees- en eierensoorten
  - Margarines met toegevoegde omega 3

   

  Visolie-capsules bij acne

  Lukt het je niet om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen via je voeding? Dan zijn visolie-capsules een goede aanvulling.
  Afhankelijk van het type capsule zijn vaak 1 of 2 capsules per dag voldoende. Deze informatie vind je op de verpakking van het product. Kijk wel altijd of dit goed past in je dieet of in combinatie met andere supplementen of medicatie.

  Gerstekorrels (milia)

  Wat zijn gerstekorrels precies?

  Gerstekorrels; harde witte bultjes in het gezicht

  Een gerstekorrel, in het Latijn ‘milium’, is een klein wit bultje in de huid. Meestal zitten er een paar bij elkaar en zie je ze op de neus, kaaklijn, kin en rondom de ogen maar ze kunnen ook op andere plekken voorkomen. Ze ontstaan wanneer de huidschilfers verstopt raken onder het huidoppervlak. Hier hoopt het stofje keratine zich op en kan er niet meer uit. Er ontstaat een hard wit bultje.
  Gerstekorrels komen het meest voor bij pasgeboren baby’s. Maar liefst de helft van de baby’s heeft de eerste maand na de geboorte gerstekorrels op de kin. Toch komen deze bultjes niet alleen bij baby’s voor maar zien we ze ook bij kinderen, jongeren en volwassenen.

  Gaan gerstekorrels vanzelf weg?

  De bultjes worden op ten duur door het lichaam zelf opgeruimd. Blijven ze lang aanwezig, dan kan behandeling nodig zijn. Ook zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om het herstelproces te versnellen en ervoor te zorgen dat ophopingen minder kans krijgen.

  Gerstekorrels laten verwijderen door de huidtherapeut

  Tijdens het intakegesprek wordt de huid bekeken en krijg je uitleg over de huidtherapeutische behandeling en thuisadviezen. De huidtherapeut verwijderd gerstekorrels door de huid te ontsmetten en een kleine opening te creëeren in het bultje. Dit wordt gedaan door een minuscuul sneetje te maken met het puntje van een steriele naald. Door de opening kan het korreltje uit de huid gewipt worden. Door deze specifieke techniek beschadigt de omliggende huid niet en is er minder kans op littekens of verkleuringen van de huid. Soms is het nodig om de huid eerst voor te bereiden met een peeling om deze minder stug te maken. De gerstekorrel kan dan beter bereikt worden en is er minder kans op nieuwe bultjes.

  Wat kun je doen om gerstekorrels te voorkomen?

  • Blijf zoveel mogelijk van je huid af: krab, wrijf, pluk of duw niet
  • Krab bultjes niet kapot of druk ze niet zelf uit: je nagels kunnen de huid beschadigen waardoor littekens kunnen ontstaan
  • Gebruik geen make-up die de huid verstopt (staat vaak op de verpakking)
  • Was je huid niet te vaak, vooral niet met irriterende en uitdrogende producten (tijdens de behandeling krijg je advies over wassen en producten)
  • Net zoals wassen, smeer je huid niet in met irriterende producten, dit maakt het vaak erger
  error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden