Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

LPG Endermologie: een intensieve bindweefselmassage door endermotherapie

LPG Endermologie HuidtotaalLPG Endermologie Cellu M6 Alliance Medical

LPG endermologie (oftewel endermotherapie) kan voor van allerlei ongemakken ingezet worden.

Van medisch tot cosmetisch.

Hetapparaat werkt met zuigkracht. Daarnaast heeft de behandelkop verschillende rollers. De combinatie van de zuigende kracht en de

rollende werking zorgen voor afvoer van vocht en afvalstoffen. Tevens worden de structuur van de

huid en onderliggende weefsels verbeterd. Het wordt soepeler en stimulatie van collageen en elastine zorgen voor versteviging.

 

Endermologie-behandeling van littekens, brandwonden en voor of na chirurgische ingreep

Een litteken ontstaat na een wond. Een verdikt of trekkend litteken kan pijnlijk zijn of bewegingen beperken.
Hij kan bovendien ontsierend zijn. Of een litteken nou groot of klein is, het kan een grote rol spelen in het dagelijks leven.

Alle soorten littekens kunnen behandeld worden met LPG. Denk aan recente littekens (met kans op ontsteking) of oude littekens na operatie of een ongeval, brandwonden (ook na transplantatie) of bij sclerodermie.
De behandeling is gericht op het afvoeren van vocht en het versoepelen van het LPG endermologie huidtherapie Arnhemlittekenweefsel. In de eerste plaats is de behandeling vooral gericht op het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen. Dit zorgt ervoor dat het weefsel minder makkelijk kan verkleven. In de tweede plaats stimuleert de massage de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt het genezingsproces van het litteken bevorderd.
Het doel van de behandeling is het verlichten van eventuele pijn, het versoepelen van het weefsel en het minder opvallend laten worden van het litteken.

Ook wanneer er nog geen sprake is van een litteken kan endermologie toegepast worden. Voor een operatie bereidt de masserende techniek het weefsel voor en wordt het versoepeld. Dit vergemakkelijkt de chirurgische ingreep, optimaliseert daarmee de slaagkans en beperkt bijwerkingen en complicaties naderhand.

 

Behandeling van littekens en oedeem tijdens of na kanker
LPG-behandelingen als (na)zorg bij oncologie

Endermotherapie kan ingezet worden om klachten die ontstaan zijn als gevolg van kanker te verminderen. Denk aan operatielittekens, oedeem en een kwetsbare huid bij bijvoorbeeld borstkanker, hoofd-halskanker, prostaatkanker of huidkanker. Dankzij de zuigende en rollende techniek van endermotherapie kunnen de gevolgen van de operatie verzacht worden. Door de afvoerende werking neemt het secundaire oedeem af en wordt door de ontstekingstoestand verminderd. De kans op verklevingen wordt hiermee aanzienlijk verkleind. Verder stimuleert de werking van de verschillende behandelsterkten de microcirculatie, wordt het littekenproces versneld door de aanmaak van collageen en elastine, versoepeld de huid en vermindert het symptomen zoals pijn en gevoeligheid. minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit.

De behandelingen kunnen na direct na de oncologische behandelingen gestart worden. In sommige situaties kan er ook al tijdens dit proces behandeld worden. In alle gevallen verloopt dit in overleg met de behandelend arts.

LPG-behandeling bij chronische veneuze insufficiëntie

Vermoeide en pijnlijke benen, gezwollen enkels, verkleuringen en zichtbare aderen. Allen tekenen van een slechte bloedcirculatie; chronische veneuze insufficiëntie (CVI). Door het LPG-apparaat worden de bloed- en lymfevaten gestimuleerd. Het bloed en het vocht blijft niet langer meer stilstaan in de benen; het vindt zijn weg weer terug zodat het afgevoerd kan worden. Het resultaat is minder vermoeide benen en opgehoopt vocht. Doordat de aderen ontlast worden is er een verminderde kans op het ontwikkelen van nieuwe spataderen.

Endermotherapie voor vermindering van huidveroudering

De bindweefselmassagetechniek van LPG stimuleert de huidconditie. De stimulatie van collageen en elastine aanmaak is niet alleen voor medische doeleinden inzetbaar, maar ook voor cosmetische. Door deze stimulans wordt de huid van binnenuit opgevuld. Bestaande rimpels worden vlakker en het ontstaan van nieuwe lijntjes wordt verminderd. Doordat de bloedcirculatie verbeterd wordt, zal ook de huid meer gaan stralen en wordt de huidtint egaler.

Endermologie-behandeling tijdens en na de zwangerschap

LPG-behandelingen bij zware benen tijdens en na de zwangerschap

Veel vrouwen hebben last van zware benen en houden vocht vast. Dit ongemak wordt veroorzaakt door de toenemende druk van de baarmoeder op de omliggende bloedvaten en het lymfestelsel. Om dit tijdens en na de zwangerschap op een natuurlijke, veilige en doeltreffende manier te behandelen is LPG een uitkomst. De behandeling zorgt ervoor dat stilstaand bloed en vocht hun weg naar boven weer terugvinden. Je voelt onmiddellijk verschil; de behandeling verlicht.

Vermindering van klachten van het keizersnede-litteken

Omdat er met een keizersnede een opening in de buik wordt gecreëerd kunnen er naderhand klachten ontstaan. Denk hierbij aan littekens en verklevingen die kunnen zorgen voor lokale pijn, pijn aan het bekken of de lendenwervel en urinewegproblemen. Om deze klachten te voorkomen of zoveel mogelijk te verminderen, is het van belang het genezingsproces van de huid en onderliggende weefsel te bevorderen. LPG maakt het litteken en verklevingen op een milde manier los, verbetert de circulatie en de huidkwaliteit.

 

Krijg na de zwangerschap sneller je figuur terugLPG endermologie huidtherapie oedeemtherapie Arnhem

LPG helpt je een handje om je postuur van voor de zwangerschap terug te krijgen. De verscheidene instellingen van de behandelingskop maken het mogelijk om vetten af te voeren op plaatsen waar je met fysieke inspanning en diëten minder resultaat behaalt. LPG zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het verstevigt de huid door stimulatie van collageen en elastine en het vermindert cellulitis. Volgens onderzoek wordt het beste resultaat behaald met lipomassage als er na de zwangerschap twee stabiele menstruatiecycli zijn geweest.

 

LPG als behandeling voor vastzittende vetophopingen zoals cellulite (sinaasappelhuid), lipoedeem en als figuurcorrectieLPG endermologie huidtherapie oedeemtherapie Arnhem

Vrijwel alle vrouwen hebben er last van; putjes in de bovenbenen en billen. Het heet cellulite en wordt soms ook wel sinaasappelhuid genoemd. Omdat endermologie ervoor zorgt dat de natuurlijke afbraak en afvoer van vetten wordt gestimuleerd, vermindert de cellulite. Daarnaast wordt de productie van collageen en elastine extra in werking gezet. Dit heeft als effect dat de huid en het onderliggende weefsel gladder wordt.

De afbraak van vastzittende vetten, de afvoerbevordering en de pijnverlichtende werking van de masserende behandelkop, maken het ook een zeer geschikte (symptomatische) behandeling voor lipoedeem.

LPG tijdens menopauze

Gedurende de overgang en daarna vinden er allerlei veranderingen plaats in het lichaam. Je krijgt bijvoorbeeld opvliegers, slaapproblemen, je huid verslapt, je aderen functioneren minder goed en je kunt vocht vasthouden. Met het LPG-apparaat kunnen de laatste drie ongemakken verminderd of verholpen worden. Zoals hierboven al eerder vermeld zorgt endermologie voor verbetering van de bloed- en lymfecirculatie. Daarnaast worden collageen en elastine gestimuleerd de huid te verstrakken.

Endermologische behandelingen bij en na overgewicht

Zoals hierboven al aangegeven bij het terugkrijgen van het figuur na zwangerschap, werkt LPG ook op de vetcellen. Dit werkt dus niet alleen na een zwangerschap, maar ook als er sprake is van overgewicht of obesitas.
Door de natuurlijke lipolyse (afbraak en afvoer van vetten) te stimuleren maakt de LPG vetten, voornamelijke de taaie (gluteofemorale vetten bij vrouwen en buikvet bij mannen) los. Daarnaast wordt de huid verstevigd. Iets dat vaak esthetisch een grote rol speelt wanneer er sprake is geweest van overgewicht. Endermotherapie kan ook toegepast worden als voorbereiding op een operatie voor obesitas.

LPG-behandelingen bij acne

Endermotherapie kan in combinatie met peelings en dieptereiniging toegepast worden ter bestrijding van acne. Ook wanneer je liever geen intensieve peelings wilt ondergaan ter behandeling van acne, kan enkel endermologie in combinatie met dieptereiniging een goed alternatief zijn. Op een natuurlijke manier wordt de huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren en om nieuwe cellen aan te maken. Door een bindweefselmassage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor de cellen in de huid beter gevoed worden. De huid krijgt weer een frisse uitstraling door de bindweefselmassage, littekens worden verminderd en de behandeling is effectief om verergering van acne zoveel mogelijk te voorkomen.

Behandelplan

Het behandelplan wordt op jou persoonlijk afgestemd. Bij LPG endermologie bepaal je zelf welke zone(s) je binnen de gekozen tijd behandeld wil hebben, hier ben je geheel vrij in. Er is dus geen sprake van 1 behandelzone of 1 plaatsing (zoals bijvoorbeeld bij cryolipolyse). Wat vrij standaard voorkomt is dat de behandeling wekelijks of tweewekelijks uitgevoerd moet worden. Dit omdat het lichaam dan snel de afvalstoffen kan vervoeren en er eerder resultaat wordt behaald. Het aantal behandelingen hangt af van het resultaat dat door de behandeling behaald wordt en waar jij zelf tevreden mee bent. Dit is dus moeilijk vooraf exact te bepalen, maar houd er rekening mee dat er gemiddeld 10 behandelingen nodig zijn om een verandering te verkrijgen. Tussentijds zal er altijd geëvalueerd worden. In overleg spreken we een evaluatiemoment af. We zullen dan kijken naar de klacht, je verwachting en zullen zo nodig het behandelplan bijstellen.

Ook is er een combinatie van behandelingen mogelijk. Denk aan camouflagetherapie bij een opvallend litteken, therapeutische elastische kousen bij vocht in de benen of een peeling en Skinbooster bij huidverjonging. Daarnaast kan het een aanvulling zijn op andere vormen van littekenbehandelingen of oedeembehandelingen Hier krijg je uiteraard advies over tijdens het bezoek aan de huidtherapeut.

Losse behandelingen* Prijs
Intake gratis
Lichaam 1
30 minuten: 20 minuten behandeling / 10 minuten omkleden
€ 65
Lichaam 2
40 minuten: 30 minuten behandeling / 10 minuten omkleden
€ 90
Lichaam 3
50 minuten: 40 minuten behandeling / 10 minuten omkleden
€ 110
Gezicht
30 minuten: 20 minuten behandeling / 10 minuten reinigen + crème
€ 70
Lichaam + Gezicht
60 minuten: 50 minuten behandeling lichaam + gezicht / 10 minuten omkleden
€ 135

 

Kuurpakketten** Prijs
Intake gratis
Kuurpakket Lichaam 1
10 behandelingen + 1 extra behandeling gratis
€ 650**
Kuurpakket Lichaam 2
10 behandelingen + 1 extra behandeling gratis
€ 900**
Kuurpakket Lichaam 3
10 behandelingen + 1 extra behandeling gratis
€ 1100**
Kuurpakket Gezicht
10 behandelingen + 1 extra behandeling gratis
€ 700**
Kuurpakket Lichaam + Gezicht
10 behandelingen + 1 extra behandeling gratis
€ 1350**

 

Accessoires Prijs
LPG Endermowear bodysuit (eenmalige aanschaf) € 30
LPG Ergolift gezichtsklepjes (set van 2) (eenmalige aanschaf) € 30

 

* Voor deze behandelingen kun je mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Het standaard tarief van de zorgverzekeraar wordt dan gehanteerd. De factuur kan ingediend worden bij de zorgverzekeraar of wordt er rechtstreeks gedeclareerd. Bekijk je polis en informeer bij de zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

** Kuurpakketten zijn persoonsgebonden, ze kunnen alleen worden gebruikt door de persoon voor wie het pakket is afgesloten. De pakketprijs kan niet opgesplitst worden.

Maak een afspraak voor LPG Endermologie:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden