Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Dermapen behandeling

Microneedling is een geavanceerde techniek om de huid te verstrakken, te liften en te verjongen zonder dat je er veel hinder van ondervindt. Door de manier waarop de naaldjes de huid in gaan, is de dermapen effectiever dan traditionele dermarollers.

 

Wat doet microneedling?

Het zorgt ervoor dat er een stimulatie is van de huid om nieuwe cellen aan te maken. Huidoneffenheden zoals littekens, lijntjes en rimpels zullen daardoor vlakker worden en minder opvallen. Melanine-bundels die zorgen voor pigmentvlekken krijgen een seintje om zichzelf op te ruimen, waardoor de vlekken lichter van kleur worden.
Dit scala aan verbeteringen is nou juist ook de reden waarom het inmiddels veelvuldig toegepast wordt om de huid op te frissen of om huidveroudering tegen te gaan of te minderen. De huid wordt egaler, ouderdomsvlekken vervagen en rimpeltjes worden minder diep.

 

Combinatie van needling en peelings

Een behandeling met de dermapen kan gecombineerd worden met peelings. Er zijn vele varianten peelings, van mild tot diep. Het soort zuur en de toepassing ervan, bepaalt de dieptewerking en voor welke indicaties het geschikt is. Lees hier meer over alle varianten peelings.

 

Hoe wordt een micro-needling behandeling uitgevoerd en wat voel ik?

Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken of micro-needling een geschikte behandeling is. In bepaalde gevallen is het verstandig de huid thuis goed voor te breiden. Het voorbereiden kan gedaan worden door dagelijks een speciale gel of crème aan te brengen waarin een lage concentratie zuur zit. De huidtherapeut zal de gel voorschrijven en de instructies verder toelichten. Naast het gebruik van de gel is het van belang de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Dit moet gedurende 2 weken voor de dermapen-behandeling tot minimaal 2 weken na het beëindigen van het behandeltraject gedaan worden. Het zonnebrandmiddel zal dus het hele behandeltraject toegepast moeten worden. Aangeraden wordt een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken, die geschikt is voor zowel UVA als UVB.

Samen met de huidtherapeut zal vervolgens bepaald worden op welk moment de behandeling toegepast wordt. Dit is afhankelijk van je huidtype en de indicatie. Tijdens de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Vervolgens wordt er een tussenstof (serum) aangebracht en starten de naaldjes. Er kan een warm, branderig, tintelend of jeukend gevoel optreden. Het is mogelijk om de huid vooraf te verdoven met 5% lidocaïne/prilocaïne-crème (EMLA). Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een serum of nabehandelingscrème.

 

Tussenstof Skin Tech RRS Silisorg

Als tussenstof maken wij standaard gebruik van het hoogwaardige Skin Tech RRS Silisorg. Dit zorgt voor langdurige intensieve hydratatie. Hij is daarmee zeer geschikt voor mensen met uitgedroogd, slapper huidweefsel. Dit product werkt met een innovatief werkstoffencomplex dat naast het sterk hydraterende hyaluron, natuurlijk silicium en resveratrol bevat. Het weefsel ontvangt niet alleen direct, intensief vocht van RRS Silisorg HA, maar wordt ook gestimuleerd om de collageen- en elastinevezels te herstellen. Het weefsel krijgt nieuwe elasticiteit, rimpels worden geëgaliseerd en de huid overtuigt met een nieuwe frisheid. Een langdurig hydratatie-effect wordt bereikt door het verhoogde gehalte aan hyaluronzuur van niet-dierlijke oorsprong. Dit heeft een vochtbindende werking in het huidweefsel en zorgt zo voor een volumevergroting met een heel natuurlijk effect. RRS Silisorg kan worden aangebracht op de hals en het decolleté, maar ook op de knieën, benen en binnenkant van de dijen. Het product is ook effectief tegen striae in de buikstreek en kan ook worden gebruikt om de rug van de handen te behandelen.

 

Skin Tech Skinboosters

Naast Skin Tech RRS Silisorg als tussenstof kan de behandeling ook versterkt worden door het inzetten van Skinboosters. De Skinboosters die wij gebruiken zijn ook van Skin Tech en zijn verschillend inzetbaar per huidprobleem.

 

Wat gebeurt er met de huid na de dermapen-behandeling?

Na de behandeling wordt eventueel een nabehandelingscrème aangebracht. De huid zal dan kalmeren en de tintelende sensatie neemt af. Toch kan het zijn dat de huid wat warm aan blijven voelen. Als dat het geval is dan mag er ook thuis gekoeld worden met een schoon koelkompres (coolpack) (bijvoorbeeld met schone thee- of zakdoek er omheen).
Het is van belang om van de huid af te blijven (niet te krabben, plukken of wrijven) en de gekregen thuisadviezen goed op te volgen.

 

Behandelplan bij microneedling

Het behandelplan wordt altijd op jou persoonlijk afgestemd. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd met een tussenpoos van 2 tot 4 weken. Het aantal behandelingen hangt af van het resultaat dat door de behandeling behaald wordt en waar jij zelf tevreden mee bent. Dit is dus moeilijk vooraf exact te bepalen, maar houd er rekening mee dat er gemiddeld 3 tot 8 behandelingen nodig zijn. Tussentijds zal er altijd geëvalueerd worden. In overleg spreken we een evaluatiemoment af. We zullen dan kijken naar de huid, je verwachting en zullen zo nodig het behandelplan bijstellen.

 

Tarieven

(standaard i.c.m. SkinTech RRS® Silisorg)

Intake gratis
Klein gebied (zoals een litteken of pigmentvlek) < 5x5cm. € 75
Middelgroot gebied (zoals meerdere grotere littekens of striemen) < 15x15cm. € 100
Groot gebied (zoals meerdere littekens, striemen, rimpels of pigmentvlekken) > 20x20cm. € 200
Volledig gezicht € 135
Volledig gezicht + hals € 190
Hals € 100
Kaaklijn + bovenlip € 100
Wangen € 100
Voorhoofd € 100
Oogcontour € 80
Borst/decolleté € 190
Toepassing verdovende crème (optioneel) € 10 extra bij prijs micro-needling

 
Bij actieve acne wordt het behandelplan standaard gestart met een reeks dieptereinigingen. Lees hier meer over de behandeling van acne.
 
 

Maak een afspraak voor micro-needling:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden