Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Pigmentvlekken behandelen met laser

Asclepion MeDioStar Monolith diodelaserPigmentvlekken verminderen met lasertherapie

Bij Huidtotaal maken we gebruik van de Asclepion MeDioStar Monolith laser voor de behandeling van pigmentvlekken (hyperpigmentatie). Hierbij kunnen we gebruik maken van 2 verschillende handstukken. Zo is er een handstuk voor de hele gerichte pigmentbehandeling, wanneer een pigmentvlek scherp begrensd is. Het andere handstuk wordt gebruikt voor 'Whitening', dat een meer een algehele bruine verkleuring van de huid aanpakt.
Door de warmte die de laserstraal afgeeft worden de pigmentcellen (opgehoopt melanine) vernietigd. Deze pigmentcellen zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van een bruine kleur in de huid. Bij een teveel aan pigmentcellen kan er een toename ontstaan die een pigmentvlek veroorzaakt.

 

Hoe wordt een laserbehandeling bij pigment uitgevoerd?

Voordat de laserbehandeling start wordt het behandelgebied ontsmet en krijg je een bril op die de ogen beschermen tegen de lichtflitsen van de laser. Vervolgens start de behandeling met een proef-puls. Gaat dit goed, dan gaat de huidtherapeut verder met behandelen. Iedere puls duurt een paar seconden.
Tijdens de behandeling zijn er verschillende dingen te ervaren; een warm gevoel, het gevoel dat er iets tegen de huid tikt (elastiekjes-gevoel), prikkels, zwelling en roodheid. Na de behandeling is het heel normaal dat de pigmentvlek er mogelijk donkerder uitziet dan voor de behandeling. In de dagen na de behandeling kan het nog wat donkerder kleuren en gaan schilferen. Dit is een tijdelijk effect. Er volgen instructies voor thuisverzorging.

 

Asclepion MeDioStar® Monolith hygiëne cap

Zeer hygiënische behandeling

Asclepion heeft een flexibele hygiëne-cap voor eenmalig gebruik ontwikkeld die wordt gebruikt tijdens de Whitening behandeling.

Dit om de grootst mogelijke hygiëne tijdens de behandeling te garanderen. Het past op ieder MeDioStar® Monolith-handstuk en wordt voor elke behandeling op de punt van het handstuk aangebracht. Je komt hiermee dus nooit in aanraking met een handstuk dat daarvoor op iemand anders is gebruikt.

 

Hoeveel behandelingen met laser heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig maar het individuele resultaat is afhankelijk van verschillende medische en genetische factoren (zoals hormonale veranderingen, voedingsreacties of medicijngebruik). Afhankelijk van de sterkte van de behandeling wordt deze één keer per 1 tot 4 weken uitgevoerd.

 

Combinatiebehandeling bij pigment

Lasertherapie voor pigment kan gecombineerd worden met andere pigmentbehandelingen. Denk hierbij aan een peelings, microneedling, Skinboosters of microdermabrasie. De behandelingen worden los van elkaar uitgevoerd.

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden