Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat is huidveroudering precies?

Ons lichaam is gemaakt van cellen en er treedt ouderdom op als er sprake is van celdood. Tijdens de jeugd tot ongeveer het 30e levensjaar zijn de cellen van ons lichaam sterk, veerkrachtig en worden er gemakkelijk nieuwe cellen aangemaakt. Naarmate de jaren vorderen, vermindert het vermogen van ons lichaam om nieuwe cellen aan te maken, de cellen sterven af en daarmee start het verouderingsproces. Huidveroudering wordt gekenmerkt door een slappere huid, vale teint, fijne lijntjes, rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekken en gesprongen vaatjes.

 

Welke huidtherapie behandelingen zijn er voor huidverjonging?

Er zijn verschillende behandelingen om verschijnselen van huidveroudering te verminderen, het proces te vertragen en de huid te verjongen. Anti-aging behandelingen bij Huidtotaal zijn bijvoorbeeld:

Peelings: fruitzuurpeelings en chemische peelings zorgen voor een gelijkmatige vervelling van de huid. Het vermindert fijne lijntjes, rimpels, een doffe teint en pigmentvlekken. Daarnaast is het een stimulans voor de aanmaak van collageen en elastine.

LPG Endermologie (endermotherapie): dit is een apparaat waarmee intensieve bindweefselmassage uitgevoerd kan worden. De diepe massage zorgt voor verbetering van de doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt van binnenuit opgevuld, zonder dat daar plastische chirurgie of fillers aan te pas hoeven te komen.

Coagulatie: door middel van een dun naaldje dat warmte geleidt, kunnen oppervlakkige en verheven bloedblaasjes, spinnekopjes en steelwratjes weggehaald worden.

 

Huidveroudering verminderen met producten

Naast behandeling bij de huidtherapeut is ook goede huidverzorging belangrijk. Dit kan thuis gedaan worden door het gebruik van de juiste producten, afgestemd op je huidtype en het soort verouderingsverschijnselen. Hierover krijg je uiteraard advies tijdens je afspraak.

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden