Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Hieronder vind je antwoorden op vragen over huidtherapie, bevoegdheid, maken van afspraken, vergoeding, verwijzing, aantal behandelingen en wat je meeneemt naar je eerste afspraak of behandeling. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op.


 

Huidtotaal Arnhem is gevestigd in een verzamelgebouw aan de Wassenaarweg 5 in Arnhem-Zuid (wijk Elderveld) en is te vinden bij nummer 5-A. In Doetinchem is Huidtotaal ook gevestigd in een verzamelgebouw, aan de Caenstraat 23 in Doetinchem.

Huidtherapie is het constateren van huidproblemen en stoornissen in het bloed- en lymfevatstelsel en het behandelen hiervan, al dan niet in samenwerking met een arts. Iemand die het vak huidtherapie uitoefent is een huidtherapeut. Een huidtherapeut heeft een vierjarige hbo-opleiding afgerond waardoor zij zich paramedicus mag noemen en gespecialiseerd is in het behandelen van de gezonde, zieke en beschadigde huid op zowel medisch als cosmetisch gebied.

Een huid- en oedeemtherapeut behandelt vele verschillende aandoeningen en huidcondities. Bekijk het overzicht van de behandelingen die bij Huidtotaal uitgevoerd worden of lees onder aan de pagina meer over de aandoeningen zelf.

Een huid- en oedeemtherapeut heeft een vierjarige hbo-opleiding Huidtherapie afgerond en is daarmee Bachelor of Health Science paramedicus. Om deze titel te mogen blijven voeren is registratie bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten verplicht en moeten er jaarlijks accreditatiepunten behaald worden om ingeschreven te staan in het Kwaliteitsregister Paramedici en te voldoen aan de Wet BIG.

Nee, huid- en oedeemtherapeuten zijn direct toegankelijk en mogen behandelen zonder verwijzing van de huisarts of specialist. Wel is het zo dat de zorgverzekeraar een verwijsbrief of machtiging kan eisen voordat zij de kosten van de behandeling(en) vergoeden. Bij het aanmeten van steunkousen (therapeutische elastische kousen) is een verwijsbrief noodzakelijk. Voor andere behandelingen is het raadzaam om de polis te bekijken of contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Het is raadzaam om de polis van je zorgverzekeraar na te kijken of contact met hen op te nemen om te achterhalen of de behandelingen vergoed worden. Vaak hebben zorgverzekeraars de informatie over basis- en aanvullende verzekeringen op internet staan.

Een afspraak maken bij Huidtotaal kan op verschillende manieren. Telefonisch zijn wij te bereiken op 085-004 31 86. Het kan zijn dat je telefonische oproep niet beantwoord kan worden. Het gemakkelijkste is dan om een e-mail te sturen naar info@huidtotaal.nl of het contactformulier in te vullen. Vermeld hierin je voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en waarvoor je behandeld wil worden. Een ander alternatief is het maken van een afspraak in onze online-agenda.
Behandelingen vinden (in verband met privacy) uitsluitend plaats op afspraak.

Wees tijdens de intake voorbereid om ons je persoons- en adresgegevens te geven. Daarbij vragen we ook altijd een geldig legitimatiebewijs en zorgverzekeringspas. Gedurende het gesprek zal er gevraagd worden naar je klacht en je medische geschiedenis. Schrik niet, het zijn algemene vragen zoals allergieën, medicatiegebruik en andere zaken die van invloed kunnen zijn op je klacht of de behandeling. Het kan nuttig of noodzakelijk zijn om relevante informatie mee te nemen zoals de verwijsbrief van huisarts of specialist, uittreksel van medische geschiedenis, medicatielijst of anders. Als het gaat om het aanmeten van steunkousen is het handig om het oude paar te dragen of mee te nemen naar je afspraak, indien je hiervan in bezit bent.

Omdat er na het korte gesprek soms gekeken moet worden naar de huid is het raadzaam om gemakkelijke kleding te dragen wanneer de kleding de klacht bedekt. Als de klacht zich in het gezicht bevindt, dan is het handig om geen make-up te dragen (behalve oogmake-up). Als je toch make-up wilt dragen omdat je het onprettig vindt om hier mee over straat te moeten of als je vanuit school of werk komt, dan zal de make-up tijdens het onderzoek of de behandeling verwijderd worden. Uiteraard is hierna de mogelijkheid er om de make-up zelf weer aan te brengen.

Het raadzaam om gemakkelijke kleding te dragen wanneer de kleding de klacht bedekt. Als de klacht zich in het gezicht bevindt, dan is het handig om geen make-up te dragen (behalve oogmake-up). Als je toch make-up wilt dragen omdat je het onprettig vindt om hier mee over straat te moeten of als je vanuit school of werk komt, dan zal de make-up tijdens het onderzoek of de behandeling verwijderd worden. Uiteraard is hierna de mogelijkheid er om de make-up zelf weer aan te brengen.

Het aantal behandelingen varieert, het is afhankelijk van de klacht en het gewenste resultaat. Het is dus per persoon verschillend. Tijdens het intakegesprek en onderzoek, zal de huidtherapeut het behandelplan en het aantal te verwachten behandelingen met je bespreken. Gedurende het behandelproces zal er eveneens geëvalueerd worden om te bekijken of het gewenste behandelresultaat behaald wordt of dat het behandelplan aangepast moet worden.

De behandelduur hangt af van je diagnose, de ernst van je klacht, je medische historie en andere factoren. Tussentijdse evaluaties zullen plaatsvinden om het behandelresultaat te meten en te kijken of de behandeldoelen behaald worden. Het behandelplan kan dus gedurende het behandelproces aangepast worden.

Het kan voorkomen dat je de afspraak af moet zeggen. Meld dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren. In de tijd die voor jou gereserveerd was, kan dan iemand anders geholpen worden. Annuleren kan per e-mail, contactformulier of telefoon.
Bij het niet op tijd afzeggen of niet nakomen van de afspraak wordt er € 20 in rekening gebracht voor de gereserveerde behandeltijd. Dit is ongeacht de reden, dus ook bij ziekmeldingen. Het is niet mogelijk om deze kosten te declareren bij de zorgverzekeraar. Dit zogenoemde no-show tarief of wegblijftarief is in overeenstemming met het beleid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
 
Indien de afspraak op maandag staat, verzoeken wij om op vrijdag voor 17:00 uur af te melden.

 

Stel je vraag

Voel je vrij om iedere vraag betreffende huidtherapie, oedeemtherapie of over een klacht te stellen. Dit kan zowel telefonisch, per e-mail of via het contactformulier hieronder. Je bericht zal direct via het formulier verstuurd worden en wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

    error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden