Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat is anti-aging precies?

De definitie van anti-aging is het verouderingsproces van de huid uit te stellen, te stoppen of te vertragen. Ons lichaam is gemaakt van cellen en er treedt ouderdom op als er sprake is van celdood. Als baby, kind en jongvolwassene zijn de cellen van ons lichaam sterk, veerkrachtig en worden er gemakkelijk nieuwe cellen aangemaakt. Naarmate de jaren vorderen, vermindert het vermogen van ons lichaam om nieuwe cellen aan te maken, de cellen sterven af en daarmee start het verouderingsproces.

 

Welke huidtherapie behandelingen zijn er voor huidverjonging?

Er zijn verschillende behandelingen om verschijnselen van huidveroudering te verminderen, het proces te vertragen en de huid te verjongen. Anti-aging behandelingen bij Huidtotaal zijn bijvoorbeeld:
Peelings: fruitzuurpeelings en chemische peelings zorgen voor een gelijkmatige vervelling van de huid. Het vermindert fijne lijntjes, rimpels, een doffe teint en pigmentvlekken. Daarnaast is het een stimulans voor de aanmaak van collageen en elastine.
Micro-needling: een dermapen-behandeling geeft een diepe stimulans aan de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor verminderen fijne lijntjes, rimpels, een doffe teint en pigmentvlekken. Standaard wordt organisch silicium SkinTech RRS Silisorg gebruikt. Voor intensievere behandeling kunnen andere SkinTech Skinboosters ingezet worden.
Lasertherapie: de Asclepion MeDioStar Monolith laser combineert lichtenergieën om de diepere huidlagen nauwkeurig te verwarmen. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Als gevolg hiervan worden fijne rimpels verminderd en wordt de huidtextuur gladder, stralender en strakker.
LPG Endermologie (endermotherapie): dit is een apparaat waarmee intensieve bindweefselmassage uitgevoerd kan worden. De diepe massage zorgt voor verbetering van de doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt van binnenuit opgevuld, zonder dat daar plastische chirurgie of fillers aan te pas hoeven te komen.
Microdermabrasie: is een intensieve mechanische peeling waarbij de dode huidcellen van opperhuid worden verwijderd. De huidcellen in de opperhuid verwijderd en wordt het vernieuwingsproces van de huid geactiveerd en de doorbloeding gestimuleerd. De huid gaat nieuwe, gezonde huidcellen aanmaken waardoor de conditie en de weerstand van de huid verbetert.
Coagulatie: door middel van een dun naaldje dat warmte geleidt, kunnen oppervlakkige en verheven bloedblaasjes, spinnekopjes en steelwratjes weggehaald worden.

 

Huidveroudering verminderen met producten

Naast behandeling bij de huidtherapeut is ook goede huidverzorging belangrijk. Dit kan thuis gedaan worden door het gebruik van de juiste producten, afgestemd op je huidtype en het soort verouderingsverschijnselen. Hierover krijg je uiteraard advies tijdens je afspraak.

 
 

Maak een afspraak voor een anti-aging behandeling:

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden