Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Dieptereiniging, wat is het precies?

Een dieptereiniging is het manueel ledigen van mee-eters (zowel open als gesloten) en puistjes. Dit is het onderdeel van acnebehandeling dat de hoogste prioriteit heeft in de beginfase van het behandeltraject. Het ledigen van de onzuiverheden zorgt namelijk voor een afname van ontstekingen en verdere beschadiging van de huid.

 


Hoe wordt een dieptereiniging uitgevoerd en wat voel ik?Dieptereiniging huidtherapeut gezicht

Het ledigen zal gedaan worden nadat de huid is gereinigd met een huidreiniger (op de huid afgestemde melk, gel of mousse). Het ledigen zelf is het verwijderen van de onzuiverheden zonder de omliggende huid te beschadigen. Soms is het hierbij nodig om een naaldje te gebruiken om een opening te creëren waardoor de opgehoopte massa van talg en bacteriën naar buiten kan. Van het aanprikken zelf voel je vrijwel niets. Het ledigen kan wat gevoelig zijn, vooral op bepaalde delen van het gezicht of lichaam die je sowieso al als gevoeliger ervaart. Voor de een is dat het voorhoofd, de neus, bovenlip of de slapen.

 

Behandelplan van een huidtherapeutische dieptereiniging

Het behandelplan van de acnebehandeling wordt op jou persoonlijk afgestemd. Wat vrij standaard voorkomt is dat een dieptereiniging wekelijks of tweewekelijks uitgevoerd moet worden. Dit om nieuwe acne-uitbraken zoveel mogelijk te voorkomen. Het aantal behandelingen hangt af van het resultaat dat door de behandeling behaald wordt en waar jij zelf tevreden mee bent. Dit is dus moeilijk vooraf exact te bepalen, maar houd er rekening mee dat er gemiddeld 4 tot 10 behandelingen nodig zijn. Tussentijds zal er altijd geëvalueerd worden. In overleg spreken we een evaluatiemoment af. We zullen dan kijken naar de huid, je verwachting en zullen zo nodig het behandelplan bijstellen.

 
Als aanvullende behandeling kunnen er peelings uitgevoerd worden. Hier krijg je uiteraard advies over tijdens het bezoek aan de huidtherapeut.
 

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden