Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Huidtherapeut en oedeemtherapeut

Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten zijn de behandelaars die bij Huidtotaal werken. De behandeling wordt altijd uitsluitend door een hbo-opgeleide therapeut uitgevoerd.
 

Behandeling door hbo-opgeleide therapeut

Zoals hierboven al aangeven voeren alleen hbo-gediplomeerde huidtherapeuten en oedeemtherapeuten de behandelingen uit. Dit om ervoor te zorgen dat het behandelpan opgesteld wordt met de juiste medische en cosmetische kennis, veiligheid en de nieuwste inzichten. De opleiding die de therapeuten hebben afgerond is Bachelor of Science Huidtherapie, een vierjarige hbo-opleiding aan de faculteit Gezondheidszorg.
 

Kwaliteitsgeregistreerde therapeuten

De huidtherapeuten en oedeemtherapeuten bij Huidtotaal staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Dit register bewaakt de kwaliteit en bekwaamheid van de therapeuten. Er moeten jaarlijks accreditatiepunten worden behaald door het volgen van scholingen, congressen en vergaderingen om in dit register te mogen blijven staan.
 

Lid Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Naast inschrijvingen in het Kwaliteitsregister Paramedici zijn de therapeuten van Huidtotaal ook ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Ook deze vereniging bewaakt de kwaliteit, zorgt voor ondersteuning en de juiste informatie.
 

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden