Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Nationale Huidkankerdag

In Nederland vindt jaarlijks, zo halverwege het voorjaar, de Nationale Huidkankerdag plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV), samen met partners zoals de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), het HuidfondsStichting Melanoom en Huidpatiënten Nederland.

Huidkanker is een van de meestvoorkomende kankersoorten in Nederland. Er wordt zelfs gesproken van een epidemie. Hierdoor is er de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor dit onderwerp gekomen.

Inschrijven voor deze dag kan op www.huidkankerdag.nl

 

Huid na laten kijken

Tijdens de Nationale Huidkankerdag kun je de huid laten controleren door een dermatoloog. Als de dermatoloog een verdachte plek ontdekt adviseert hij je om hiermee naar de huisarts te gaan. De huidcheck is niet vergelijkbaar met een officieel medisch consult en wordt er geen dossier bijgehouden. Er vindt tijdens deze dag geen vervolgonderzoek of behandeling plaats.

 

Informatie over huidkanker

Naast het laten nakijken van de huid, krijg je ook informatie over huidkanker. Denk aan het herkennen van de risico’s, blootstelling aan zon, zonnebank-gebruik, zonbescherming en tips voor zelfcontrole van je huid en naasten.

Een bekend onderdeel is de ABCDE-methode, ken jij deze al? Het is een methode om zelf onrustige (moeder)vlekken te ontdekken en in de gaten te houden. De A staat voor Asymmetry (asymmetrisch), B voor Border (rand), C voor Colour (kleur), D voor Diameter en de E voor Evolving (verandering).

 

ACBDE methode Nationale Huidkankerdag huidkanker herkennen

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden