Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat is homeopathie precies?

Homeopathie is een geneeswijze die uitgaat van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze wordt op een natuurlijke wijze geprikkeld en geactiveerd.
Het is een veilige, zachtaardige en natuurlijke wijze van genezing dat samenwerkt met het lichaam om symptomen te verlichten, zichzelf te herstellen en de algehele gezondheid te verbeteren. Het is veilig om te gebruiken, vaak zelfs voor heel kleine kinderen en huisdieren, het kent weinig tot geen van bijwerkingen en het is volledig gemaakt van natuurlijke stoffen (FDA-gecertificeerd).
De middelen kunnen naast reguliere geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van acute ziekten, zoals verkoudheid, oorontstekingen, migraine en keelpijn, evenals chronische aandoeningen zoals astma, bepaalde huidaandoeningen, depressie, autisme en artritis.

Homeopathische geneesmiddelen - bekend als "remedies" - zijn gemaakt van natuurlijke bronnen (bijvoorbeeld planten en mineralen) en zijn milieuvriendelijk. De meeste zijn vrij verkrijgbaar in supermarkten, drogisterijen, reformwinkels, homeopathische apotheken en via het internet. Homeopathische middelen moeten net als reguliere middelen worden gebruikt zoals voorgeschreven.

Iedereen kan leren om eenvoudige omstandigheden thuis veilig te behandelen met behulp van homeopathische middelen, maar een professional moet ernstige of levensbedreigende aandoeningen behandelen.

Lees meer over homeopathische geneeswijze op de website van de Koninklijke Vereniging Homeopathie.

© Huidtotaal

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden