Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Wat is Xanthelasma?

Xanthelasma, ook wel Xanthelasma Palpebrarum genoemd, is een benaming voor vetophopingen rondom de ogen. Deze vetophopingen hebben vaak een wat gelige kleur en kan zowel op de bovenste oogleden als de onderste oogleden voorkomen.
Het is onschuldig, maar kan wel voor mensen cosmetisch storend zijn. Deze aandoening wordt het meest gezien bij ouderen mensen.

 

Hoe ontstaat Xanthelasma?

Het ontstaat doordat er ergens een stoornis is in de plaatselijke vetophoping. Het kan in de familie voorkomen, bij diabetes of komen door een hoog cholesterolgehalte in het bloed.

 

Kan Xanthelasma worden behandeld door de huidtherapeut?

Xanthelasma kan als cosmetisch storend worden ervaren. De huidtherapeut van Huidtotaal kan het behandelden door middel van een chemische peeling (bijvoorbeeld een TCA-peeling) of coagulatie. Mocht dit niet helpen kan een behandeling met een laser of een excisie bij een arts een mogelijkheid zijn.

 

Afspraak maken voor een intake of behandeling

Tijdens een intake bij Huidtotaal bekijkt de huidtherapeut de huid en geeft advies over een behandeling. De behandeling kan per persoon verschillend zijn, aangepast op het huidtype, wensen en eventuele eerdere behandelingen.

 

Wordt de behandeling hiervoor vergoed?

Per zorgverzekeraar kan het pakket voor huidtherapie of huidbehandelingen anders zijn. Het is daarom aan te raden voor of na de intake zelf contact op te nemen met de zorgverzekeraar om naar de mogelijkheden te informeren.

 

Te hoog cholesterol

In bepaalde gevallen kan Xanthelasma ook een uiterlijk verschijnsel zijn van een te hoog cholesterol. Zoals bij Familiaire Hypercholesterolemie (FH). In die situatie is contact met de huisarts of specialist aan te raden. Lees meer over een te hoog cholesterol en deze huidaandoening op de website van de Hartstichting.

 
 
© Huidtotaal

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden