Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten

Asclepion MeDioStar Monolith diodelaserAcne verminderen met lasertherapie

Bij Huidtotaal maken we gebruik van de Asclepion MeDioStar Monolith laser voor de behandeling van acne. Door de warmte die de laserstraal afgeeft slinkt de talgklier. Dit is het kliertje dat verantwoordelijk is voor het aanmaken van talg (huidvet). Bij een teveel aan vet kan er een toename ontstaan van bacteriën die acne veroorzaken. Door het laten slinken van de talgklier normaliseert de productie van het huidvet. De bacteriegroei wordt geremd en onzuiverheden nemen af.

 

Hoe wordt een laserbehandeling bij acne uitgevoerd?

Voordat de laserbehandeling start wordt het behandelgebied ontsmet en wordt er gel aangebracht. Deze gel zorgt ervoor dat het apparaat beter zijn werk kan doen en de huid meer wordt beschermd. Tevens krijg je een bril op die de ogen beschermen tegen de lichtflitsen van de laser. Vervolgens start de behandeling met een proef-puls. Gaat dit goed, dan gaat de huidtherapeut verder met behandelen. Iedere puls duurt een paar seconden.
Tijdens de behandeling zijn er verschillende dingen te ervaren; een warm gevoel, het gevoel dat er iets tegen de huid tikt (elastiekjes-gevoel), prikkels, zwelling en roodheid. Na de behandeling wordt de gel afgenomen en volgen er instructies voor thuis.

 

Asclepion MeDioStar® Monolith hygiëne cap

Zeer hygiënische behandeling

Asclepion heeft een flexibele hygiëne-cap voor eenmalig gebruik ontwikkeld.

Dit om de grootst mogelijke hygiëne tijdens de behandeling te garanderen. Het past op ieder MeDioStar® Monolith-handstuk en wordt voor elke behandeling op de punt van het handstuk aangebracht. Je komt hiermee dus nooit in aanraking met een handstuk dat daarvoor op iemand anders is gebruikt.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig maar het individuele resultaat is afhankelijk van verschillende medische en genetische factoren (zoals hormonale veranderingen, voedingsreacties of medicijngebruik). De behandeling kan 1x per week uitgevoerd worden.

 

Combinatiebehandeling bij acne

Lasertherapie voor acne kan gecombineerd worden met andere acnebehandelingen. Denk hierbij aan een dieptereiniging, peelings, micro-needling of microdermabrasie. De behandelingen worden los van elkaar uitgevoerd.

 

Behandeling van acne vulgaris maar ook van acne inversa

Naast dat de laser de 'gewone' vorm van acne, acne vulgaris, behandelt kan het ook ingezet worden ter vermindering van acne inversa. Acne inversa is ook wel beter bekend als hidradenitis suppurativa (HS). De behandeling hiervan bestaat uit de combinatie van lasertherapie voor acne en laserontharing middels de MeDioStar laser.

 

Behandeling* Prijs
Klein gebied (kaaklijn / voorhoofd) € 75
Middelgroot gebied (bijv. kaaklijn + wangen) € 120
Volledig gezicht € 175

 
* Je kunt mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit omdat zorgverzekeraars acnebehandelingen vaak gedeeltelijk of geheel vergoeden. Neem contact op met de zorgverzekeraar voor informatie en voorwaarden.

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden