Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten
Huid Huidtotaal Huidtherapie Arnhem

De huid verzorgen tijdens bestraling

Huidverzorging tijdens en na bestraling

De bestralingsperiode is erg intensief. Niet alleen voor je lichaam en geest, maar zeker ook voor je huid. De huid kan droog en geïrriteerd worden en soms zelfs wat open springen door het ontstaan van kloofjes. Helaas kan hier tijdens deze periode niet veel aan gedaan worden omdat lotions, crèmes en zalven soms de bestralingsbehandeling kunnen verstoren. Wat kun je dan wel doen om deze ongemakken zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen?

 

De huid verzorgen tijdens en na de bestralingsperiode

Om ervoor te zorgen dat de huid buiten de bestralingsbehandelingen om zo min mogelijk belast wordt, wordt aangeraden de huid niet met zeep te wassen. Van zeep kan je huid tijdens deze periode immers erg gevoelig worden. Wassen met alleen water is daarom voldoende. Wrijf je huid niet droog, maar dep zachtjes met de handdoek. Daarnaast wordt aangeraden geen parfum en pleisters op de bestraalde huid te dragen. Draag luchtige stoffen om de bestraalde huid goed droog te houden.

Zoals al eerder aangegeven, kunnen bepaalde lotions, crèmes, zalven en andere huidverzorgingsproducten de behandeling beïnvloeden. Dit kunnen onder andere zijn het vervagen van de bestralingslijnen of het ontstaan van irritatie door parfum in het verzorgingsproduct. Wil je je huid toch insmeren? Overleg dan met het behandelend ziekenhuis of centrum waarmee je je huid kunt insmeren.

Talkpoeder daarentegen is veilig om te gebruiken, mits deze pH-neutraal en parfumvrij is.

 

Advies door de huidtherapeut

Neem voor het maken van een afspraak contact op per e-mail via info@huidtotaal.nl of telefonisch via 085 004 3186. Ook is het mogelijk om het contactformulier op de website in te vullen. Na het invullen wordt er zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact opgenomen.
Disclaimer: Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze werken (teksten, foto’s, e.d.) liggen bij Huidtotaal en haar licentiegevers.
Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze werken is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Huidtotaal, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke werken anders aangegeven is.

Geef een reactie

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden