Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten
Zonbescherming Huidtotaal

Zomer-huidproblemen die je kunt voorkomen

Huid in de zomer

In de zomer brengen we eigenlijk allemaal wel meer tijd buiten door. Op het terras, tuinieren, zwemmen, kamperen, enzovoorts. Hierbij zijn we dan ook nog eens veel schaarser gekleed want anders is het natuurlijk te warm. Op deze manier krijgt onze huid de kans om veel meer blootgesteld te worden aan UV-straling van zonlicht, insecten en plantensoorten. Deze dingen kunnen jeuk, pijn en uitslag veroorzaken, iets waar we ons niet allemaal bewust van zijn. Zijn er dingen die je eraan kunt doen om het te voorkomen of verminderen zodat je lekker van de zomer kunt genieten? Jazeker! Lees hieronder hoe.

 

Zonverbranding voorkomen

Als je huid verbrandt door de zon is dat niet alleen erg pijnlijk maar het verhoogt ook het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Er zijn een paar simpele dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je verbrandt:

 
- Breng een half uur voordat je naar buiten gaat zonbescherming aan met UVA en UVB bescherming met minimaal factor (SPF) 30
- Herhaal het insmeren met zonbescherming zoals op de verpakking vermeld staat en na zwemmen en sporten, 1x per dag is niet voldoende
- Smeer niet alleen je lichaam in maar vergeet ook zeker niet je gezicht, hals, nek, oren en borst
- Draag bedekkende kleding zoals een hoed of pet, zonnebril en lichtgekleurde kleding (soms ook verkrijgbaar met UV-bescherming erin)
- Zoek de schaduw op, zeker op het warmste en meest zonnige moment van de dag tussen 11:00 en 15:00 uur

 
Goedgekeurde zonbescherming die wij aanbieden vind je hier in onze webshop.

 

Uitbraak van acne verminderen

Dit geldt voornamelijk voor mensen die wat gevoelig zijn voor acne maar ook mensen die er voor de zomer nooit last van hebben gehad. Tijdens warmte zweet je meer. Als dit zweet zich mengt met bacteriën en oliën op de huid raken je poriën verstopt. Ook droogt je huid wat uit door de warmte en het zweten. Je huid wil dan meer talg (huidsmeer) aan gaan maken, maar dat kan er niet uit omdat je poriën verstopt zitten! Als gevolg hiervan zie je mee-eters (comedonen), bultjes (papels) en puistjes (pustels). Dit noemen we een acne-uitbraak.

 
- Bescherm je huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon door goed in te smeren met zonbescherming met minimaal factor (SPF) 30
- Gebruik uitsluitend producten die je huid niet verstoppen (niet-comedogeen) zoals acneproducten
- Was zweet en zwemwater van je huid af met een product dat daar geschikt voor is (voor je gezicht een gezichtsreiniger, voor je lichaam een douchegel, etc.)
- Dep je huid droog met een schone handdoek of doek i.p.v. te vegen; het vegen irriteert je huid opnieuw
- Draag iedere keer schone (zwem)kleding; was bezwete kleding, hoofdbanden, handdoeken en hoeden
- Maak op tijd een afspraak bij de huidtherapeut als je een uitbraak hebt; dit voorkomt verergering en littekens

 
Lees hier meer over de behandeling van acne bij Huidtotaal.

 

Droge huid voorkomen

Zoals je hierboven in het stukje van acne al las, droogt de huid uit door de warmte en het zweten tijdens de zomermaanden. Je kunt last krijgen van een droge, jeukende en geïrriteerde huid. Vaak vergeten we de huid goed te hydrateren omdat hij wat klam aanvoelt door de warme, vochtige lucht. Veroorzakers van een droge huid zijn niet alleen de zon en de warmte maar ook de lucht van een airco en het zwemmen in chloorwater. We raden je aan om hier wat van te proberen:

- Was zweet en zwemwater van je huid af met een product dat daar geschikt voor is (voor je gezicht een gezichtsreiniger, voor je lichaam een douchegel, etc.)
- Zorg dat het water van je douche of bad niet te warm is, maar meer koel tot lauw-warm water
- Breng een half uur voordat je naar buiten gaat zonbescherming aan met UVA en UVB bescherming met minimaal factor (SPF) 30
- Smeer je gezicht direct na het wassen in met een gezichtscrème of serum en je lichaamshuid met een bodylotion
- Herhaal het insmeren meerdere keren per dag als de huid nog te droog blijft
- Ga niet in de directe luchtstroom van de airco zitten

 

Huidtherapie tijdens de zonnige maanden?

Vaak denken mensen dat peelings, pigmentbehandelingen, acnebehandelingen en anti-aging niet door kunnen gaan tijdens de lente- en zomermaanden. Dat is echter onjuist en vaak heel nuttig om ook tijdens deze periode voort te zetten om verergering te voorkomen. Door het gebruik van specifiek afgestemde milde behandelproducten en goede zonbescherming werken we bij Huidtotaal daardoor het hele jaar door aan huidverbetering.
Tijdens deze periode blijven we dieptereinigingen, milde peelings, oppervlakkige micro-needling, microdermarbasie en Skinboosters uitvoeren. Ook is het met de juiste bescherming mogelijk om laserbehandelingen te blijven ondergaan.

 

Geef een reactie

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden