Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten
Huid

De huid: uitleg over de anatomie en functies

Anatomie en functies van de huid

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en heeft een barrièrefunctie. Het beschermt ons lichaam namelijk tegen invloeden van buitenaf. Naast de beschermende functie heeft de huid nog andere functies, zoals het regelen van de temperatuur in ons lichaam zodat we af kunnen koelen wanneer dat nodig is en warmte vast kunnen houden. Daarnaast zorgt de huid ook voor onze tast. De huid is opgebouwd uit drie verschillende huidlagen, van buiten naar binnen hebben we:

• Epidermis (opperhuid): dit is de bovenste laag van de huid en bestaat uit epitheelweefsel
• Dermis (lederhuid): dit is de laag tussen de opperhuid en het onderhuids bindweefsel en is opgebouwd uit dicht bindweefsel
• Subcutis (onderhuid): dit is de onderste laag van de huid, ook wel onderhuids bindweefsel genoemd. welke is opgebouwd uit losmazig bindweefsel

 

De drie lagen van de huid bestaan afzonderlijk ook weer uit verschillende lagen.

 

Aantomie huid

 

 

Maak een afspraak bij Huidtotaal huidtherapie Arnhem

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op per e-mail via info@huidtotaal.nl, telefonisch via 085 004 3186 of vul het contactformulier op de website in.

 

 

 

Disclaimer: Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze werken (teksten, foto’s, e.d.) liggen bij Huidtotaal en haar licentiegevers.
Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze werken is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Huidtotaal, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke werken anders aangegeven is.

Geef een reactie

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden