Huidtherapie en Oedeemtherapie in Arnhem en Doetinchem
Gecertificeerd hbo-therapeuten
Huidtherapeuten en oedeemtherapeuten
Zonnebrandcrème

Wat is een huidtherapeut precies?

Behandeling door een huidtherapeut

Huidtherapie is het constateren van huidproblemen en het behandelen hiervan. Iemand die het vak huidtherapie uitoefent is een huidtherapeut. Een huidtherapeut heeft een vierjarige hbo-opleiding afgerond waardoor zij zich paramedicus mag noemen. De therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de gezonde, zieke en beschadigde huid. Huidtherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en voldoen door middel van hun diploma en scholingen aan de eisen van de Wet BIG (artikel 34). De titel huid- en oedeemtherapeut is hiermee door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een wettelijk erkende en beschermde opleidingstitel.

 

Klachten door een huidaandoening

Naast het direct behandelen van de huid zal de huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Mogelijke klachten die voortkomen uit huidaandoeningen zijn pijn, jeuk en bewegingsbeperkingen. Behalve lichamelijke klachten krijgt de therapeut ook te maken met de geestelijke klachten van de patiënt, die vaak gepaard gaan met de huidproblemen.

 

Samenwerking tussen een huidtherapeut en andere zorgverleners

Een huidtherapeut zal als het nodig is samenwerken met een arts of andere specialist. Bijvoorbeeld de huisarts, dermatoloog, oncoloog of plastisch chirurg. Deze samenwerking kan bestaan uit een verwijzing, adviezen, controles en (ondersteunende) behandelingen.

 

 

Maak een afspraak bij Huidtotaal huid- en oedeemtherapie Arnhem

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op per e-mail via info@huidtotaal.nl, telefonisch via 085 004 3186 of maak direct een afspraak via de online-agenda.

 

 

 

Disclaimer: Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze werken (teksten, foto’s, e.d.) liggen bij Huidtotaal en haar licentiegevers.
Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze werken is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Huidtotaal, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke werken anders aangegeven is.

Geef een reactie

error: © Huidtotaal - kopiëren is verboden